Skypetystä ja muuta viestintää

Värtsilässä ja Tohmajärvellä oli 1980-luvun puolivälissä rotaryklubin kanadalainen vaihto-oppilas Bruce Howes eli Bruke, millä nimellä hänet täällä tunnetaan. Jos muistatte niin paikallislehti julkaisi jonkin aikaa sitten Brukesta pienen jutunkin. Tuon lehtijutun taustalla oli tapahtuma, jossa suomalaiset matkailijat yllätyksekseen saivat Kanadassa bussinkuljettajakseen suomea puhuvan Bruken.

Olimme viime syksynä menossa Kuopioon, kun eräs joensuulainen rouva soitti ja kertoi terveiset Brukelta. Rouva oli ollut tällä kyseisellä matkalla ja lähetti vähän myöhemmin kuvankin Brukesta. Näin viestintä toimii vielä ihan vanhalla keinolla. Uutisvälitykseen vain nykyaikaan kelpaamattoman hitaasti. Terveisten välittämiseen ihan mukavalla tavalla.

Vaikka aikaa on kulunut reilut 25 vuotta Bruken suomenkielen taito on säilynyt. Toki silloin tällöin olemme pitäneet puhelimitse yhteyttä ja Bruke on käynyt Suomessa ainakin kolme kertaa vaihto-oppilasvuotensa jälkeen. Hänelle jäi tänne monia ystäviä. Nyt pidämme yhteyttä skypettämällä. Viimeksi muutama päivä sitten ja oikein kuvayhteyden kanssa. Suuri maailma pienenee. Saas nähdä milloin tekniikka on niin pitkällä, että saamme maailman toiselta laidalta ystävämme hologrammikuvan keskelle olohuonetta.

Seppo Pusa

Jos tämä juttu tavoittaa sinut Bruke niin toivoisin, että lähetät Värtsilehteen kuulumisiasi sieltä Kanadasta. Tässä osoite verkkovartsi@gmail.com

1 comment for “Skypetystä ja muuta viestintää

  1. Huomasin vasta juuri tämän jutun Brucesta. Olimme lukiossa samalla luokalla kun hän oli vaihto-oppilaana. Mukavia muistoja, ja olisi kiva tavata Bruce jos hän tulee käymään Suomessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *