Latubensat

Värtsilän hiihtoladut ovat monelle melkoinen viihtyvyystekijä ja kuntoilupaikka. Tämän on mahdollistanut ties miten monta talvea Erkki Kinnunen, rajamies evp.

Vapaaehtoistoiminnassa voi jokainen uhrata aikaansa ja työpanostaan korvauksetta voimiensa ja innostuksensa mukaan. Se tuo parhaimmillaan elämään uusia ulottuvuuksia.

Yhden henkilön ei kuitenkaan tarvitse kustantaa kylän latujen kunnostamiseen tarvittavia bensoja. Vaikka rahallinen uhraus ei tässä tapauksessa konkurssiin viene, olisi paikallaan yhteisen laturahaston aikaansaaminen.

Latujen käyttäjät osallistuisivat mielellään kustannuksiin, kunhan vain keksittäisiin toimiva systeemi. Kyläyhdistyksestä on kantautunut viestejä, että sellainen olisi kehiteltävissä.

Ajan kanssa olisi ehkä paikallaan miettiä myös, saataisiinko Kukkolammen rannalla olevan Luppotuvan talvikäyttö helpommaksi. Siellä on mukava käydä makkarat paistamassa ja kahvit kiehauttamassa minä vuodenaikana hyvänsä. Metsäautotie on talvisin auki, jos siellä päin sattuu olemaan savotoita.

Nykyisin on varminta varata leveät eräsukset mukaan. Innokkaimmat näyttävät tarpovan silloin tällöin lumessa myös jalkaisin. Lapsiperheitä ajatellen olisi mukava, jos Luppotuvalle olisi vaivatonta mennä viikonvaihteissa ja loma-aikoina. Ehkä tähänkin joku systeemi löytyisi.

2 comments for “Latubensat

  1. Kiitän kaikkia Värtsiläisiä hiihdonystäviä muistamisesta Ystävän-päivänä.Näissä muistamisissa tahtoo olla se vika, että latu -jatkuu puolella ja niin nytkin.Sain hiihdettävään kuntoon Metsäs-
    tysmajan lenkin, josta on yhteysladut Urkalle ja Uuteenkylään.
    HIIHTÄKÄÄ HYVÄT IHMISET! PS. Mustanlammen ja Jänissillan laavut ovat käytössä.

  2. Erkki on tehnyt hienoa työtä vuosikausia pyyteettä meidän kaikkien kyläläistemme eteen. Nyt vasta verkkolehtemme myötä asia nousi viimein KUNNOLLA JULKISESTI esiin!

    Mitä meillä täälläkään olisi jos tällaiset ihmiset puuttuisivat vapaaehtoisine työpanoksineen?? Kiitos Eki!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *