Arvuutellaan

 

Alpoaatos oli saanut 55 millin verkosta oheisen kuvan ahvenen. Vaatimattomana miehenä hän ei kertonut kalan kokoa, enkä tiedä, tarkoittiko kuvaakaan julkisuuteen. Tässä se nyt kuitenkin on, jotta Värtsin lukijat voisivat arvailla ahvenen painoa. Onnellinen pyytäjä pestataan tuomariksi, tottahan hän lienee puntaroinut noin ison kalan.

Värtsi on  kiinnostunut muittenkin painavien kalojen kuvista, etenkin jos ne on saatu Värtsilän vesiltä. Kuvia voi lähettää sähköpostilla, osoite löytyy yhteystiedoista.

17 comments for “Arvuutellaan

 1. Pituutta näkyy olevan sanomalehden sivun verran, mutta painoa
  on, sanoisin 1229 g.

 2. Paikka tumma Viinijärvi.
  Pituutta ei tullut mitattua, mutta melkein paikallislehden mittainen. Mitatkaa vaikka Uutisalasimen mitta ja siitä pieni tinkimisen vara pois. Painoa noin 850g. Näitä keskipannuahvenia on tullut muutamia talven mittaan.
  Matikan kutu samoilla paikoilla alkaa hiipua. Viikko sitten oli jo tyhjä mätimatikka ja nyt tyhjä maitikala.

 3. Vaikka tää on luvatonta kirjoitella, mutta naiset eivät taida kovin paljon kalastella – minun ahvensaaliini on Rääkkylän salmesta uistimella 650 g muutamia vuosia sitten. Pusaska

 4. Pituus 33 cm ja paino 350 g. Samaa luokkaa, kun viimekesänä Jänisjoen katiskoissa oli suurimmillaan.

 5. Kalajutuista ja varsinkin niiltä ajoin, kun kaikki presidentit olivat Kekkosia. Kekkonen oli pohjoisessa kalassa ja kortteerasi tutussa pohjalais talossa. Taloon syntyi samalla perheeseen potra poika lapsi niinpä kekkosen surue arvuutteli painoa, mutta ei ollut talossa edes puntaria. Silloin yksi adjutanteista keksi Kekkosen kalarepusta Kekkosen kalapuntarin ja potran pojan painoksi saatiin 11 kiloa. Vieläköhän löytyisi jostain vanhoja kala puntareita.

 6. Meilläpä on kalapuntari (ei vanha, mutta uusi ihan oikea – ei mikään vaaka. Mirjap

 7. Kyllä on Kekkosen kalojen koot varmistettu. Liekö Putinilla ym. veikoilla samat konstit.Ainakin Kim Jong- unin saavutukset ovat mahtavia.

 8. 550grammaa ja 30 senttiä

  Eihän noista osaa sanoa, kun on perspektiiviharhaa. Toisaalta näyttää sanomalehden sivun pituiselta. Putinin puntarilla vois
  olla suurempikin, jopa kiloinen.

 9. Mikäs tässä nyt meni minulta ohi?
  Alpo ilmoitti saaliinsa painon jo tuolla alkupuolella ja arvuuttelu sen kuin yltyy.

  Oma uusi veikkaukseni on, että kala painoi 850 g ja pituutta ei mitattu, kun ei Alpolla ollut vajaan metrin pituista metrimittaa käsillä.

 10. Ihan hyvä veikkaus Sakarilla. Minä arvioin alle kiloiseksi. Lasketaan keskiarvo

 11. Mukava olisi tuollainen ahven pilkillä kopasta jäälle! Viime heinäkuussa Sääperiltä verkolla saadut ahvenvonkaleet lupailevat hyvää järven kevätpilkkijöille:)

  Kuvan kaltaisia ahvenmötkyjä otin täällä Niiralassa juuri ulos savustusuunista! Olivat vaan Pyhäjärvestä pyydettyjä kaloja!

 12. Luulisin ahvenen painavan 800gr ja olevan 30cm pitkä.
  Ennen aikaan mieheni sai sellaisia Viinijärvestä.
  Haavin tapaisella jossa oli läpimitta puolitoista metriä, laittoi haavin veteen ja heitti kauraryynejä , nosti hetken kuluttua kahden miehen voimalla.
  Saalis painoi 28kg parilla heitolla, vuosi oli 1948 .

 13. Nätti ahven, pituuteen nähden melko ”laiha”, oma ennätys huhtikuulta 2010, 39cm, 970g, nykyisen Joen kaupungin puolelta, pienestä lammesta…

 14. OHO Onpa Vainolla ollut mahtava ahven. Nyt eletään jo pilkkiaikaa ja keskipannuahvenia kyttäillään. Tänäänkin tuli muutama hyvä Pääsiäiskala

 15. Tummavetisillä lammilla voi oll hakusessa vielä isommat, ehkä pienetkin kalat kun lunta on jäällä…onko Api samaa mieltä? Viime keväänä tuntui ettei ko. lammessa ole kaloja ollenkaan…päivän saaliina muutamia kymmensenttisiä ahvenia…keväällä -09 samasta lammesta tuli pari ”kunnon” ahventa, vähän alle ja vähän yli 800-grammaiset …kunnon jytkyä odotellessa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *