Kevättä odotellessa

Talven lumoa. Kuva SP

Kevättalven aurinkoisia päiviä odotellessa on tässä ajan kuluksi pieni tehtävä lukijoille.   Arvelen joidenkin lukijoiden tunnistavan tämän kuvassa olevan maiseman.   Palkintoja kisasta ei jaeta, mutta arvausten ja tietämyksen jälkeen lupaan julkaista samaan maisemaan sijoittuvan kesäisen kuvan.

Tässä kesän lumoa. Mirja ostoksilla Turusen Aimon saunalaiturilla. Kuva SP

14 comments for “Kevättä odotellessa

 1. Seppo on löytänyt talvisen kuvan syntymäkotini pihapiiristä. Niin missäkö – ei paljasteta heti. Mutta kaunista siellä on talvella ja kesällä.

 2. Tuttu juttu, mutta en minäkään paljasta
  jotta jännitys säilyy. Takana näkyy
  punainen saunarakennnus.

 3. Tiedetään tiedetään!
  Lukemattomia kertoja olen tuon sillan ylittänyt. Tuossa joessa lapsena uinut. Katsellut veden hidasta virtausta kohti suurta itäistä naapuria. Koulukin oli ihan lyhyen matkan päässä…

 4. Alpoaatoksen pitää saada oikea vastaus Pusan Sepolta, kuvan ottajalta.
  Mutta milloin Kaustajärvi on kauneimmillaan – mielestäni se on toukokuun loppupuolella, Lyytin päivän aikaan ( 23.5. )jolloin koivun lehden kasvu on parhaimmillaan, ahvenen kutu Honkalammessa, Ahvenlammessa, Lökälammessa ja Kaitalammessa on menossa.Ja käki kukkuu – ainakin minun muistoissani.

 5. Kommenteista päätellen paikka olisi Kaustajärveltä. Minä en oikeasti tunne paikkaa. Olen käynyt Kaustan koululla ehkä pari kertaa kun se toimi leirikeskuksena. Mitäpä asiaa siellä olisi Patsolan kyläläisillä ollutkaan. Nytkin olen käymässä Patsolassa. Terveiset vaan täältä mokkulan välityksellä. Sähköpostit eivät aukea. Värtsi nippanappa aukeaa, mutta kuvat aukeaa tai sitten ei.

 6. Olisi varmaan tullut viime kesänä tuokin paikka nähtyä, mutta ajokieltomerkki katkaisi matkan teon edellisessä risteyksessä. Ehkä sinne voisi joskus mennä vaikka kävellen.

 7. Taisi olla ihan liian tuttu maisema. Monille tutumpi kuin minulle. Se kesäinen kuva tästä maisemasta sijoittuu tuohon saunarannan laiturille, jonka nokassa tässä talvikuvassa on sokeripalan näköinen lumipaakku. Vaan saatte vielä hetken odotella sitä kuvaa. Tässä vähän mieltä kutkuttaa panna arvuuseen mitä kuvassa on, ja sitähän te ette voi mitenkään tietää.

 8. Hieman arvailuksi menee, mutta mielestäni kuvassa on Heinäjoen ylittävä uusi silta ja edesmenneiden Hilja ja Aimo Turusen rantasauna, jossa olen kylpenytkin joskus 1980-luvulla.

 9. Alpoaatos on löytänyt oikeat koordinaatit,
  kuten toisetkin komentoijat.
  Sakarille kerrottakoon että kyllä kyseisen sillan
  korvaan asti voi ajaa autolla, siinä pystyy
  kääntämäänkin.
  Sokeripala laiturilla näyttää lumiselta
  minkinloukulta.

 10. Tuttuja seutuja kun olin jakelu hommissa, olen myös kylpenyt tuossa saunassa.

 11. Laiturin nokassa on iät ajat nököttänyt isohko kivi, jonka tehtävänä on pitää laituria paikallaan esim. kevät-tulvien aikaan. Mutta olisiko kivi talvipuvussa noin tasaisen muotoinen?

 12. Teille kommentoijille paikka näytti olevan hyvinkin tuttu. Kiitos vastauksista. Jos joku vielä haluaa tarkentaa paikan voi napauttaa auki Alpoaatoksen kommentista karttakuvan jossa merkintä kohdallaan.

  Monenmonta ajastaikaa sitten suunnittelimme elokuisia kekkereitä ja tarjoilua varten kävimme kyselemässä oliko Aimo saanut saalista. Olihan sitä ihan riittävä määrä meidän pieneen tarjoiluumme.

  Lisäsin alkuperäisen jutun jatkeeksi sen lupaamani kesäisen kuvan. Siellä laiturin päässä näyttäisi todellakin nököttävän se Kertun mainitsema kivikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *