Katseet Värtsiläpäiviin

Talkooväen ydinjoukkoa. Kuva EJ

Tulevassa viikonvaihteessa maailman katseet kääntyvät perinteisiin Värtsiläpäiviin. Niitä valmistellaan kuumeisesti. Minäkin sain elämäni ensimmäisen luottamustehtävän, kun talkootöitä jaettiin. Mikäli oikein ymmärsin, enää kymmenkunta tarvittavista talkoolaisista on hakusessa.

Monenlaista on päivien ohjelmassa. Lauantaina tehdään rajanpolkuretki, esiinnytään vinttikaraokessa, kuunnellaan kuvaluentoa Värtsilän heinäkuusta vuonna 1941 ja käydään kesäteatterissa. Kari Kuronen esittää Jaakko Tepon lauluja, lapset kilpailevat potkulauta-ammunnassa ja päivän päätteeksi on karaoketanssit.

Sunnuntaina ovat ohjelmassa mm. Värtsiläpäivien messu ja Tuntemattoman sotilaan Huoltotien opastaulun paljastus Kaustajärven ja Kenraalinkylän välisen tien varrella.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu esittäytyy, partiolippukunta Värtsin Takojat on järjestänyt tehtäväpolun lapsille ja  myllymuseo on avoinna. Poniratsastusta on ja perhonsidontanäytöksiä. Kirpputori, kierrätystori ja markkinatori ovat avoinna. Ruokaa ja juomaa kuulemma riittää.

Ja kaiken keskiössä on keväällä avattu Värtsilän kylätalo, jota voi tutkia. Siellä on mm. Suomi-Venäjä -seuran järjestämä Anton Tsehov -näyttely.

Tarkempaa ohjelmaa ja siihen mahdollisesti tulevia muutoksia kannattaa seurata pitkin viikkoa Värtsilän pitäjäyhdistyksen nettisivuilta

http://www.vartsila.fi/

1 comment for “Katseet Värtsiläpäiviin

  1. Talkoolaisia tarvitaan erilaisiiin tehtäviin! Soita 040-5863803. Vielä ehtii mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *