Taas rysähti

Suistumispaikka. Kuva Eira Varonen.

Auto vaurioitui pahoin. Kuva Eira Varonen.

Värtsilässä Ilomantsintiellä suistui henkilöauto tien oheen maanantain vastaisena yönä. Autossa oli viisi henkilöä, kolme 15-17-vuotiasta tyttöä Värtsilästä ja kaksi parikymppistä poikaa Savonlinnasta. Kaikki selvisivät vähäisin vammoin.

Sen verran nuoret kuitenkin säikähtivät, että lähtivät karkuun tapahtumapaikalta. Heitä etsittiin aamuyön tunteina poliisin, rajavartioston ja paikallisen väen sekä koirapartion voimin. Kaikki löytyivät muutaman tunnin kuluessa lähiseudulta ja neljä vietiin Pohjois-Karjalan keskussairaalaan terveystarkastukseen. Ainakin kuljettajana toiminut alaikäinen tyttö oli saanut pieniä ruhjeita päähänsä lasinsiruista. Alkoholin osuutta selvitellään.

Onnettomuus tapahtui puolenyön jälkeen Kukkovaaran tienristeyksen lähellä olevassa mutkassa, jossa kuljettaja oli menettänyt auton hallinnan. Ajoneuvo lähti sivuluisuun ja pyörähti ojan penkalla ympäri. Auto oli matkalla Ilomantsin suuntaan. Ohikulkija hälytti rajavartioston paikalle ennen kello yhtä.

Paikka on vajaan kilometrin päässä sieltä, missä pari viikkoa sitten tapahtui neljä kuolonuhria vaatinut autojen yhteentörmäys.

6 comments for “Taas rysähti

 1. Olikohan tuossa paikassa niitä monttuja tiellä?
  MP

 2. Vakavasta onnettomuudesta huolimatta en malta olla kommentoimatta hyvää suistumispaikan kuvaa, jonka maisemissa on tullut livenä tallusteltua tuhansia kertoja. Tosin aikoja sitten.

  Taustalla näkyy siis Sääperin tienhaara, josta mentäessä oikealle pari sataa metriä, tuli katkottua Lehtomäen männyn latva. Sitä ole muistellut aiemmin. Itse risteyksessä tuli tangoa taivuteltua soraäänin, tätä asiaa muistelin aivan taannoin.

  Risteyksestä tännepäin oli mäen alla oikealla maitolaituri, jonka kohdalla voi nousta Ruposen ruskeaan mennen tullen. Eihän linja-autoa ollut sopivaa pysäyttää mäkeen. Siitä kohdalta vasemmalta reunalta tietä lähdettiin mm. mopon ostoon Joensuuhun. Tämä muistelukseni oli Värtsissä vasta äskettäin.

  Lähin liittymä oikealle johtaa entiselle Koljosen tyttärien talolle. Mutta siitä lisää tuonnempana, jos kynässä riittää mustetta ja verkkolehdessä palstatilaa. Ei, ei kuitenkaan mitään sellaista, sillä tyttäret olivat ikäihmisiä jo 50-luvulla. Niin kuin minäkin piakkoin.

 3. P-K:n poliisin tiedottamista, tai tiedottamista jättämistä ihmettelen…

  – uusin tiedote 19.7. Henkilöauto valotolppaan Joensuussa
  – sitä edeltävät 18.07. Hirvikolari Kajaanintiellä Kontiolahdessa, 18.07. Ilosaarirock päättyi rauhallisesti

 4. Tämä kommentti menee aikalailla otsikosta sivuun, mutta kun Sakari H aloitti niin jatkan muutamalla rivillä.
  Meillä poikasilla oli kouluaikaan halu väännellä kaikkea sitä mitä oli pakko opetella. Erään hyvin tunnetun runon alku jäi minulle mieleen tälläisena:

  Maa Kunnasten ja Kejosten
  tää on, ja Lehtomäkien.
  Ja parin pellon takana
  on immet ihanat…

  En varmaan enää muista kaikkea, mutta siitä saattaa tunnistaa alkuperäisen runon ja jotkut ehkä tunnistavat mihin paikkaan runo viittaa.

 5. Maa Kunnasten ja Kejosten
  tää on, ja Lehtomäkien.
  Ja vieres siinä koivikos
  on Onni Hannoineen.
  Ja parin pellon takana
  on immet ihanat…

  Pahoittelut.. yksi talo jäi pois välistä.
  Muisti palaa pätkittäin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *