Vähältä piti

Miksi? Kuva EJ

Värtsi uutisoi aamulla auton suistumisesta tienoheen Ilomantsintiellä. Rusinaksi mennyttä ajoneuvoa katsellessa tuli mieleen, että onnettomuudessa on ollut rutkasti onnea mukana. Vain sen turvin on vältytty samantapaiselta murhenäytelmältä kuin pari viikkoa sitten samoilla kulmilla. Silloin kuoli neljä ihmistä.

Nyt onnettomuusautossa oli viisi henkilöä. Ei ole aivan tavallista, että he kaikki poistuivat paikalta, osa piilottelemaan tuntikausiksi lähimetsiin, mikä aiheutti etsintöjä.

Täysin poikkeuksellista on ollut tiedonvälitys asiasta. Poliisi ei ole koko päivään antanut tapahtuneesta minkäänlaista tiedotetta, vaikka paljon pienemmistä tapahtumista on kerrottu julkisuuteen. Pohjois-Karjalan radiouutisissa ei ole puhuttu onnettomuudesta sanaakaan. Netti-Karjalainenkin on toistaiseksi vaiennut, vaikka tietääkseni on vinkkejä asiasta saanut jo ajat sitten. Mediassa on pieniä tapahtumia riittänyt ja rokki raikunut.

Huhut leviävät kylällä, kun ihmiset ovat ajelleet autonromun ohi. Värtsin kommenttipalstalla on jouduttu villeimpiä arvailuja onnettomuuden syistä torjumaan, koska niille ei ole toistaiseksi vahvistusta.

2 comments for “Vähältä piti

  1. Netti-Karjalainen uutisoi asiasta illalla kello 21 maissa.

  2. Vähältä piti! Olimme kotimatkalla kesäteatterista kotiin Kaustalle
    keskiviikkoiltana klo 21.35. Vastaan kiisi harmaa auto kovalla vauhdilla Miljoonakallion suunnasta ennen viljankuivaamoa keskiviivan väärällä puolella. Onneksi automme ratissa oli Ulla. Hän ajoi määräysten mukaissti aivan tien reunaa myöten. Vastaankiitäjän auton kylki ei ollut sivuutushetkellä kovin kaukana!!! (Kolme huutomerkkiä lauseen lopussa ei siis tarkoita: ei kahta kolmannetta) ”Nyt ihmettelen tässä, näin, Herra, elämässä lastasi talutat…” (virsi 560). E.L.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *