Neljä kuollutta

Onnettomuuspaikka on Sääperin lintutornille lähtevän polun kohdalla. Kuvat EJ

Pelastusmiehistö valmistautui siirtämään onnettomuudessa kuolleita pois autosta.

Lähellä Värtsilän keskustaa sattui tiistai-iltana kahden henkilöauton raju yhteentörmäys, jossa menehtyi neljä henkilöä. Lisäksi kaksi loukkaantunutta kuljetettiin Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Heillä ei ole hengenvaaraa.

Onnettomuus tapahtui keskustasta Patsolan suuntaan Värtsiläntiellä 400 metriä ennen Ilomantsin tienhaaraa noin kello 21.30. Keskustasta päin ajanut auto alkoi heittelehtiä, ajautui väärälle kaistalle ja törmäsi oikea kylki edellä vastaan tulleen keulaan.

Onnettomuuspaikalla kuoli kolme miestä ja yksi nainen, jotka olivat kaikki heittelehtineessä autossa. Heidän pelastamisekseen ei ollut mitään tehtävissä. Turvavyöt olivat kaikilla käytössä, mutta ne eivät auttaneet auton kylkeen osuneessa törmäyksessä.

Surmansa saaneista tunnistettiin aiemmin 33-vuotias tohmajärveläinen mies, joka kuljetti autoa, sekä 52-vuotias tohmajärveläismies. Nainen oli 33-vuotias, perheetön ja kotoisin Polvijärveltä. Neljäs onnettomuuden uhri tunnistettiin torstaina. Hän on 53-vuotias tohmajärveläinen mies.

Viimeiset tiedot kertovat, että auto oli lähtenyt puolen kilometrin päästä ravintola Sinilinnun pihasta, ja sen vauhti oli ollut kova. Seurue olisi silminnäkijöiden mukaan ennen lähtöä nauttinut viinaksia, mihin poliisin epäilyt alkoholin osuudesta perustuvat. Tämä selvinnee oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa torstaina.

Ilta-Sanomien mukaan onnettomuusauton kuljettaja oli kymmenkunta vuotta sitten Värtsilään muuttanut venäläislähtöinen mies, jolta jäi kolme alaikäistä lasta. Lehden tiedot ovat peräisin poliisilta.

Vastaan tulleessa autossa oli kaksi enolaista miestä, jotka loukkaantuivat lievästi ja ovat hoidettavina keskussairaalassa.

Kyseessä on yksi pahimmista liikenneturmista Pohjois-Karjalassa.

 

Kevyen liikenteen väylälle sinkoutunut Subaru (oikealla) tuli keskustasta päin. Sen kuljettaja ja kolme matkustajaa kuolivat. Mersussa loukkaantui kaksi.

9 comments for “Neljä kuollutta

 1. Saimme taas vakavan varoituksen määrättyjen ajonopeuksien noudattamisesta. Kyllä ne on tarkoitettu meidän parhaaksemme.

  Tälläkin alueella on useita suojateitä, joiden merkitys liikenteelle näyttää olevan olematon.

  No, viina tietenkään ei kuulu autoiluun, kuten tässä tapauksessa näyttää olleen.

  Mutta paljon turhaa murhetta tuottanut onnettomuus, sääli nuoria uhreja.

 2. …”pohjoinen puhuu,
  myrskyhyn aurinko vaipuu,
  jää punajuova;
  kauneuden voimaton kaipuu”…

  Elegia/Eino Leino

 3. ikävä tapaus!lähti ystävät ja kaverit…yllättäen.

 4. Onneksi toisen auton matkustaja ja kuljettaja selvisivät hengissä. Olisi ollut liian julmaa, että täysin viattomat vastaantulijat olisivat kuolleet mahdollisen rattijuopon takia. Neljä ihmistä kuoli muutenkin turhaan.

 5. Toimittajia on tänään vilissyt sankoin joukoin jututtamassa kylän asukkeja. Ikävä tapaus kaikkineen, osanotto omaisille.

 6. Me emme tiedä, mit’ on elää, kuolla
  Niin vähän tiedämme me lapset maan.
  Niin korkealla päämme yläpuolla
  Kaikk’ kohtalomme langat solmitaan.

 7. Paadet vartioivat alla nukkuvaa.
  Kiveen kirjoitetut nimet
  katsovat vakavina kulkijaa.

  Kukkanen kummulla,
  terälehdillä hiljainen ikävä.

 8. ”Ystävät ovat kuin tähdet:
  tiedät, että ne on olemassa,
  vaikkei niitä aina näy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *