Kuka törmäsi?

Lintu selvisi törmäyksestä.

Kevään merkkejä se on kai siilikin. Lankalauantaina siili rapisteli Niiralassa tontin reunamilla kuivien puunlehtien seassa etsien syötävää.

Toisen luontohavainnon kuulimme ja näimme ikkunan alla. Kuului törmäys – lintu lensi ikkunaan. Se oli reilusti pikkulintua isompi ja muutenkin erikoinen ilmestys. ”Filmiryhmä” paikalle ja muutaman kuvan saimme napattua, ennen kuin lintu selvisi, nousi siivilleen ja katosi metsään. Mutta kuka tämä törmäilijä oli?

Vuokko Väänänen

3 comments for “Kuka törmäsi?

  1. Terveisiä Patsolasta! Täällä ornitologi oli sitä mieltä, että kuvassa on ampuhaukka, koiraspuolinen.

  2. Kiitos Hannu lajimäärityksestä! Kerrotko jossakin yhteydessä lisää tästä haukka-tuttavuudesta. Lieneekö meidän korkeuksilla miten yleinen? Pesineekö täällä? Meidän lintulaudalla ruokituillle pikkulinnuille varmaankin ikävä tuttavuus. Mutta luonnonlaki toimii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *