Römppäkelit

Maanantaina oli mahdoton römppäkeli. Kaikki säähän sopivat jalkineet olivat jääneet syksyllä mökille, joten ei auttanut muu kuin rapakoita kierrellen lähteä ostamaan uusia Join kaupungista.

Vesilätäköitä väistellessäni tuli mieleen säärohveetta Römpän Ukko, tuo Karin mainio piirroshahmo Hesarissa. Muistan 1980-luvulta piirroksen, jossa Römpän Ukko seisoi mainoskyltin vieressä. Kyltissä luki: Rysänperä, Welcome! Ainoo paikka Suomessa, jossa ei ole kesätapahtumaa. Tule ja viihty!

Uusilla lenkkareilla oli kevyt kävellä kirjastoon. Mikäs lappu se siinä ovessa? Siinähän kerrotaan ennakkoäänestyspaikan aukioloajasta. Nyt pitääkin äänestää täällä kotikulmilla, monta kertaa äänestin Värtsilän kirjastossakin. Viimeksi satuimmekin ensimmäisten joukkoon, vaan ei ollut lehdistö paikalla. Värtsi ei tainnut vielä ilmestyä.

Olen odotellut, milloin lähettäisin Värtsiin vanhan valokuvan Kaustajärven äänestysvaalilautakunnasta 1920-luvulla. Vasemmalla on opettaja Emil Jaloma, muita en tunnista. Äänestyslippuja joudutaan hylkäämään, kun ehdokkaiden kohdalle on merkitty mitä kummallisimpia hahmoja, esim. Aku Ankka. Täytyypä katsoa, mitä vaalikone ennustaa minulle, etten vain vahingossa kirjoita Römpän Ukko.

Tellervo

Share

2 comments for “Römppäkelit

 1. Lähes 100 vuotias Römpän ukko joka Römpän
  äijänäkin tunnetaan, totesi eräässä piirroksessa
  …kevät tulee, kun irtonainen räystäs putosi alas
  ja kolahti ukon päähän.

  Nauru pirentää ikää, jos ei ny ihan kuollaksensa naura,
  tämäkin kyseisen ukon viisauksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *