Vanha seura

Värtsilän nuorisoseuralaisia 1915.

Värtsilän Nuorisoseura on melko iäkäs, sillä se aloitti toimintansa 1900-luvun alkupuolella. Yhdistysesittelyssä Värtsilän nettisivuilla mainitaan perustamisvuodeksi 1920, mutta erään valokuvan merkintöjen mukaan Värtsilässä olisi nuorisoseuralaisia ollut jo ainakin viisi vuotta aikaisemmin.

Valokuvasta pitäisi löytyä takaa vasemmalta Elli Partanen, Heikki Pesonen, Arvi Väänänen, Saimi Käyhkö, Impi Siitonen, Juho Käyhkö, Taavetti Siitonen, Yrjö Siitonen, Ida Laukkanen ja Heikki Laukkanen, edessä Onni Taskinen, Miina Kämäräinen, Juho Laukkanen, Sohvi Juvonen, Helli Juvonen, Allan Nurmi, Maria Laukkanen, Heikki Laukkanen , ? Sistonen ja Ukkolan Jussi.

Nuorisoseuraliike sai alkunsa Suomessa jo 1800-luvun lopulla. Alkuaikoina seurojen keskeisiä toimintamuotoja olivat lukutuvat ja kansanjuhlat sekä teatteriin ja liikuntaan painottuva harrastustoiminta.

Nykyisin Värtsilän Nuorisoseuran nimissä pyörii kesäteatteri. Paja- ja kerhotoimintaa on niinikään, esimerkiksi tietokoneitten käyttöä opiskellaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *