Tuhat kommenttia

Värtsin juttujen kommentoinneissa ylittyi tuhannen raja torstaina. Lisäksi on tullut sähköpostitse jonkin verran mielipidekirjoituksia, jotka päätyvät Lukijoilta tai Näkövinkkeli –palstoille. Yhdessä nämä kielivät siitä, että keskustelu on vähitellen virinnyt.

Yksittäisistä asioista on eniten kommentteja kertynyt kylätalosta. Se tuntuu kiinnostavan lukijoita, mutta mielipiteitten esittämistä on vaikeuttanut asian ympärillä vallinnut hiljaisuus. Kyläyhdistyksen hallitukselta on odotettu selvitystä esimerkiksi siitä, miten vuokraushanke aiotaan rahoittaa ja millainen on yhdistyksen taloudellinen tilanne. Aiheellisesti voidaan myös kysellä, onko vuokraus ainoa vaihtoehto? Olisiko talkootoiminta kenties vireämpää, jos kiinteistö olisi oma?

Vaikka kylätaloehdot määritellään tarkemmin mahdollisessa vuokrasopimuksessa, voisi kunnanhallitus tehdä siitä täsmällisen päätöksen. Edelliseen kokoukseen mennyt päätösehdotus oli sen verran väljä, että sellainen jättäisi liian paljon tilaa erilaisille tulkinnoille myöhemmin.

Mikään ei estä värtsiläisiä esittämästä mielipiteitään vieläkin terhakammin kunnan suuntaan, kun aihetta ilmaantuu. Eivät viranhaltijat ja luottamushenkilöt asiallisesta keskustelusta ja kritiikistä pahastu, päinvastoin palaute on heille tuiki tärkeää. Henkilökohtaisiin solvauksiin ei tietysti pidä haksahtaa, ne kääntyvät ennen pitkää itseä vastaan. Värtsi tarjoaa yhden varteenotettavan kanavan avoimelle keskustelulle, joka saattaa viedä monenlaisia asioita eteenpäin ja auttaa yhteen hiileen puhaltamisessa.

2 comments for “Tuhat kommenttia

  1. Tänään on kommentipalstalla ollut hiljaista.
    Japanin tapahtumat saivat ainakin itseni
    sanattomaksi!

  2. Japanin tapahtumat koettelevat elämänkatsomuksia yhtä lailla uskon kuin uskonnottomuuden aloilla. Mielessä ei liiku montakaan kommenttia. Hiljaiseksi vetää mielen. Virren 386 sanat eivät ole mitään hurskastelua: ”Salattu Herra, valtakunnassasi / ei kuolevainen kestä valoasi, / niin syvä meidät peittää pimeys. / Me kasvojasi, Herra, tunne emme, / se valo, jolla kohtaat sydämemme,/ on salattu.” E.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *