Tietokone juttukaverina

Tuli hieman ongelmia tämän laajakaistan kanssa. Jostain kumman syystä yhteys on viime syksystä alkaen pätkinyt ja katkeillut, varsinkin iltapäivisin ja iltaisin. Ensi alkuun ajatus oli, että modeemissa on kaistat ohjautuneet väärille urille, mutta alan asiantuntija Kemiessä lausui tuomion, että kunnossa on. Siispä katseet puhelinlankoihin, jotka apean oloisesti roikkuivatkin hieman jo kallellaan olevissa pylväissä.

Kun yhteyden toimittaja on entinen valtion yhtiö, sittemmin ruotsalaisille myyty kansallisomaisuus, niin kuvittelin, että apua löytyy luurin päästä. Koko vartin ajan sain puhua konemiehen kanssa – vai pitäisikö sanoa mieskoneen kanssa. Ääni oli miellyttävä ja kohtelias, mutta ulkoasu varmaan Dellin, HP:n tai Acerin. Kohteliaasti tietokonemies rajoitti sanoihin kyllä, laitteet, katkeilee. Sotu-numeronkin kuunteli sujuvasti – väliviivoineen. Mutta kun olisin halunnut kysyä, että mistä katkeileminen voisi johtua, niin sepä ei enää onnistunut. Olisin halunnut tiedustella, että johtuukohan ongelmat roikkuvista puhelinlangoista ja aiheuttaako mahdollinen langan katkeaminen ja uudelleen liittäminen ongelmia. Mutta ei se joutanut kuuntelemaan, jutut eteni hänen tai siis sen -tietokoneen – tahdissa.  Kohteliaasti varoitti vielä, että jos korjausmies lähtee tulemaan paikalle, niin se maksaa 99 euroa ja sentit päälle. Että jos vielä miettisit ja testaisit itse niitä laitteitasi, kyllä se vika varmaan niissä on. Toisella modeemillakin kehotti kokeilemaan, mutta milläs minä testaan, kun hyllyssä on vain pari ukkoseniskemää modeemia, joista savu on karannut pois. Eihän ne savutta toimi.

Lopulta tietokonemies lupasi ottaa vikailmoituksen vastaan. Jatkossa viestintää hoidetaan sitten tekstiviestillä. Minuutin päästä jo ensimmäinen viesti piippasikin. Ehdotti jälleen, että vikailmoituksen voi perua soittamalla tiettyyn numeroon ja sanomalla kyllä.

Olisiko tästä mallia vaikka Hellille? Jos koskee, sano kyllä tai paina puhelimestasi ykköstä. Onko taju vielä tallella, vastaa joko kyllä tai katkeilee tai ei.  Tähän malliin, ei tarvita kuin rivi tietokoneita. Ai niin – pitäisihän sinne puhelimella päästä.

Share

2 comments for “Tietokone juttukaverina

 1. Pankin tietokone juttukaverina: Yritin
  hankkia uutta avainlukulistaa verkkopankissa
  asiointia varten. Tietokone keskusteli kanssani
  tähän tapaan:
  * jos asiasi koskee tätä/paina sitä
  * jos haluat tuota/ paina sieltä
  * mikä on sos.tunnuksesi, pankkisi,käyttäjä-
  tunnuksesi, salasanasi?
  Sitten ilmoitti: Salasanasi on väärin!
  Olin päästäni pyörällä, tuli tuskanhiki, sitten
  yhteys katkesi. Monen yrityksen jälkeen se kuitenkin
  onnistui. Päätin kuitenkin että seuraavan kerran
  menen ”hattu kourassa” nöyrästi pankkiin hoitamaan
  ko asian. Kysyn pankkitoimihenkilöltä: Olisiko
  mitenkään mahdollista että saisin avainlukulistan
  ….suoraan häneltä…
  Ongelmanani oli keskustelukumppanin tavaton
  nopeus ja minulle hebreaa oleva terminologia.

 2. Vaikka onkin uusi tietokone , silti se ei toimi niin kuin minä haluan , vaan muutaman kirjoitetun sanan jälkeen se on jo lähettänyt viestin vaikka en sitä ennättänyt kuin aloittaa.
  En tiedä missä on vika .
  Kirjoittaessani runoani ”Kaunis maa”se jo heitti sen Kaunis sanan jälkeen sitten Kaunis ma , on ihmeellistä.
  Missään ei lue edes sanaa, korjaa tai poista virhe .
  Koneeni asentajat ovat olleet tietokone taitoisia.
  Saa vain ihmetellä missä vika kun viestit menee enne aikojaan ja kuvaruutuun tulee mainoksia , eikä enää löydä kirjoittamaansa viestiä.
  Olen käynyt jonkunmoisen kurssinkin tähän apparaattiini.
  Maila vaan ihmettelee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *