Tästä on kysymys!

Viännettäämpä tämä viitoitus asia kuvin ja kartoin.  Asia ei ole ollenkaan yksinkertainen, johtuen Kaustajärven kylän laajuudesta ja asutuksen sijoittuen järven molemmin puolin. Myös järven sijainti päätyen aina valtakunnan rajalle hankaloittaa ja rajoittaa liikkumista. Jos rajaa ei olisi, järven ympäri olisi todennäköisesti aikanaan tehty tie, jota kautta kulkeminen olisi helpompaa. Nyt kulkijat päätyvät järven etelä- ja pohjoispuolta kulkien lopulta umpikujiin.

Otin Googlen kartta ohjelman avukseni ja virtuaalisesti kuljin tietä pitkin etelästä sekä pohjoisesta kulkien kohti Kaustajärveä. Googlen kamera-auto kuvannut autolla pääväylät menneinä vuosina.

Tutustu Googlen kartta palveluun josta voi katsella tietä ja maisemia tästä.

Etelästä päin tultaessa Kaustajärvelle.

Saavuttaessa Värtsilästä päin, ajettaessa Ilomantsin tietä, miljoonakallion ohi kohti Saarivaaraa ja Tuupovaaraa saavutaan Kaustajärven kylälle opastavan kyltin kohdalle. (Kaustajärvi tekstin tilalle on vaihdettu nyt Mökkivaara).

kaustajärvi -opastus värtsilästä päin

Ajaessani vielä eteenpäin saavun risteykseen joka opastaa kääntymään oikealle jos ja kun haluan mennä Kaustajärven kylälle. Tie kääntyy (tieltä nro 500) asfalttitieltä hiekkatielle, jota Googlen kamera-auto ei ole enää kuvannut. Risteyksen tienviitta oikealle: Mökkivaarantie. Sijanti kartalla Kaustajärven eteläpuolella, kartta alla.

kaustajärvi - mökkivaarantie riesteys

Mökkivaarantie päättyy lopulta umpikujaksi lähelle venäjän rajaa.

google_kartta

Kartta suuremmaksi hiiren klikkauksella.

mokkivaarantie_umpikuja

Mökkivaarantie päättyy umpikujaan. Kartta suuremmaksi hiiren klikkauksella.

Pohjoisesta päin kulkijat

Tässä risteys Ilomantsista päin tultaessa josta vasemmalle kääntyy Halkolahdentie, jota kautta kulku mm. Ulriikantielle, (jonne ei pääse Mökkivaarantieltä).

halkolahdentieltä ulriikantielle

kaustajarvi_toisella_puolella jarvea halkolahdentie ja ulriikantie

Klikkaa hiirellä suuremmaksi.

Umpikuja sielläkin!

Klikkaa suuremmaksi hiirellä.

Halkolahdentie päättyy myös umpikujaan. Klikkaa suuremmaksi hiirellä.

Kaustajärven ympäri ei voi tehdä tietä, jota ajaen pääsisi Kaustajärven pohjois- ja eteläpuolille, koska Venäjän raja tulee vastaan!  Kaustajärvelle suuntaavat ja opasteiden myötä Mökkivaarantielle kääntyvät, esim. Ulriikantietä etsivät eivät pääse perille vaan joutuvat kääntymään takaisin ja etsimään pohjoisemmassa olevan Halkolahdentien josta pääse sitten esim. Ulriikantielle.

Valtakunnan raja vastassa. Tietä ei ole järven ympäri. Klikkaa hiirellä suuremmaksi.

Valtakunnan raja vastassa. Tietä ei ole järven ympäri. Klikkaa hiirellä suuremmaksi.

Lainaus Erkki Lintusen  Ely-keskukselle tekemästä ehdotuksesta:

”Olen ehdottanut, että nuoliviitat poistetaan ja kylän etelä- ja pohjoispuolelle pystytetään ns. paikannimi-kilvet, samalla tavalla kuin on Saarivaaran laidoilla. Eräässä tilaisuudessa asiasta keskusteltaessa pidettiin tärkeänä, että paikannimi-kilpi pitäisi saada myös Kaustajärventielle Kenraalinkylästä tulevia varten ennen Väinö Linnan sotareissusta kertovaa opastaulua ja hautausmaata”. 

paikannimi_kaustajärvi

Lue koko juttu Värtsistä: Kaustajärven tienviitat, 22.6.2012

24.11.2013 lisättyjä uusia kuvia aiheesta.

mokkivaara

mokkivaara_risteys

mokkivaarantielle

halkolahdentielle

151 comments for “Tästä on kysymys!

  1. Keskustelu viitoista ja kylteistä on ollut……sanoisinko vilkasta ja jopa ”kiivasta” joten mielenkiinnolla olen seurannut mitä tapahtuu….”Samoilija” voisi kertoa suoraan mistä viha Kaustajärven kylää kohtaan on syntynyt? Ierikalle voimia!!

  2. Mitäpä tässä ketään/mitään vihaamaan Joulun alla.
    Eikös sitä saa enää ihmetellä asioita 😉

  3. Samoilija kyllä vinoilun ja ihmettelyn välillä on vissi ero. Sinulla meni hieman vinoilun puolelle, se on aika yleinen synti enkä itsekään ole siitä vapaa.

  4. Olen tässä aamutuimaan miettinyt, pitäisikö Kaustajärven tieviitoista kirjoittaa näytelmä Värtsilän kesäteatteriin. Ongelmaksi vain on käynyt, olisiko se komediaa, satiiria vaiko ironiaa.

    Ei taida mikään niistä minulle onnistua. Ehkä olisin yrittänyt kymmenen vuotta sitten, jolloin teologimatrikkeliin ilmoitin vielä harrastuksekseni keinutuolifilosofian. Vaan ei enää, kun viimeisimpään matrikkeliin lisäsin: ja Pyhän Kolminaisuuden ihmettelyn.

    Niinpä lisään palikoita takkaan ja sytytän tulen myös ikonin edessä riippuvaan lampukkaan. Vien ajatukset oikealla kädelläni – peukalo, etusormi ja keskisormi yhteen liitettyinä – nimetön ja ja pikku sormi kämmenpohjaan painetttuina – ensin otsaan (ajatuksiin), sitten rintaan (sydämeen eli rakkauteen Kaustajärveä kohtaan) ja lopuksi oikeaan ja vasempaan olkavarteen (harrastukset, ihan työksi muuttuneet).

    Katson ikoniin, jossa lapsi on äidin sylissä.

    Aamen, aamen, aamen

  5. Se on huommenna keskiviikko,olkose joku takaraja johonki.

  6. Niitä ELYn vaihtoehtojahan sitä odotellaan…Hautausmaan ja Kappelin viittoja ennakkomerkkeineen yms. niitä voi kysyä s-postilla Tohmajärven tekniseltä johtajalta erkki.ikonen(at)tohmajarvi.fi

    Ihan omana ideana heittäisin – ihan vakavasti aloitteen, että kunta vaihtaisi Halkolahden tien ”Pohjois-Kaustajärventieksi” ja Mökkivaarantien ”Etelä-Kaustajärventieksi”, silloin kylällä olisi kolme Kaustajärventietä.Valkoiset viitat siis…

  7. Jos ykistyistien nimeä ryhdytään muuttamaan,
    tai jos sinne laitetaan ennakkomerkkejä,
    niin eikö viimeistään silloin ole ylimääräisen
    tiekokouksen paikka? Siellä määritellään esim.
    ennakkokyltityksen vaikutus. Eli jos kiinteistön
    käyttötarkoitus muuttuu, silloin on tarkisteltava
    myös tieosakkaiden maksuyksiköt. Osakkaita on noin
    kaksikymmentä.

    Hautausmaan ennakkokyltti on eri asia. Se sijaitsee
    yleisen tien vaikutuspiirissä.

    Nyt soisin joulurauhan laskeutuvan – ainakin hetkeksi.
    Itse keskustelen aiheesta seuraavan kerran tiekokouksessa,

    Esitän em vetoomuksen Halkolahden yksityistien
    hoitokunnan jäsenenä. Olen ollut tässä tehtävässä
    vuodesta 1977 lähtien.

  8. Halkolahden yksityistietä koskevat asiat/muutokset käsitellään tiekokouksessa,kuten Onni Pakarinen edellä kertoi ja jossa kyseisen tien tieosakkaat ovat paikalla. Tätä asiaa ei kannata keskustella verkkosivuilla, ainakaan niiden henkilöiden, joita asia ei millään lailla koske. Joulurauhaa kaikille!

  9. Kappeli-kylttiä ELY ehdotti jossain vaiheessa. Torjuin sen, koska kappelini ei ole yleisessä käytössä. Jonkin verran vieraita on käynyt, mutta ei niin paljon, että siksi pitäisi tieosuusmaksua tarkistaa suuntaan tai toiseen.

    Samoilija saa näköjään kylttiehdotukset tietoonsa ja niin kaikki muutkin, jos kiinnostaa. Minua ei kiinnosta. Olen esittänyt ely-keskukselle kielteisen kantani niin Mökkivaara- nuoliviitoihin kuin kappeli-viittaankin.

    Olisi jo aika tietää, kuka piileskelee Samoilija-nimimerkin takana. Se olisi reilua!

  10. Samoilija haluua piruilla Kaustajärveläisille! Vanha sanonta on sellainen, jotta ”niin syvälle et kaivoon sylkäise etteikö se omaan kuppiin nousisi.
    Joulurauhaa toivotan minäkin kaikille Verkkovärtsin lukijoille.

  11. Ei siihen paljoa tarvita, että pastoriksi pääsee, kun pastorin kirjoituksia lukee. Ei kirjoittaessaan ymmärrä laajoja kokonaisuuksia.

  12. Meinasin poistaa Esko Tarvaisen kommentin loukkaavana, mutta jätin sen kuitenkin poistamatta. Rajoilla mennään!!

    Lienee paikallaan jopa, anteeksipyyntö julkisesti!

    terveisin
    Eira Varonen
    päätoimittaja

  13. Verkkolehden kiinnostavuus on kärsinyt paljon mm. ”paikallisjuttupulan” johdosta. Minunkin on syytä katsoa peiliin asian johdosta. Lupaillut olen juttuja paikallisista asioista mutta harvakseltaan niitä on edelleen tullut – syistä tai muista…

    Tänäänkin olisi ollut varmasti mielenkiintoista uutisoitavaa vaikkapa Tohmajärven Joulumyyjäisistä jossa yksi järjestävä taho oli Värtsilän Pitäjäyhdistys. Itse olin töissä muualla, mutta toivottavasti jutuntynkää myyjäisistä joku tekaisi.

    Verkkolehtemme laajaa lukijakuntaa pitäisi kannustaa kirjoittamaan, alkuun vaikka kommentointien myötä, sitten rohkaistuneena omia juttuja toimittamalla Eiralle verkkolehden s-postiin.

    Kommentoinneissa kannattaa pitää asiallisuus mukana, liian rohkeat tai peräti henkilökohtaisuuksiin menevät karkoittavat lukijat eivätkä myöskään rohkaise uusia kirjoittajia mukaan.

    Peace.

  14. Niin.. aputoimittaja pyyntöjä on lähetetty koko Värtsin olemassa olon ajan! Oma aikani on kortilla (päivä ja iltatöistä johtuen) enkä ehdi tai jaksa lähteä aina ns. paikallisiin, Värtsilää koskeviin tapahtumiin iltaisin tms. jutuntekoon. Olen huomannut ilolla heräävää kansalaisaktiivisuutta! Tämä on osittain tietoinenkin toimintatapa, tunnustan; jotta paikalliset huomaisivat Värtsin käytössä olevat voimavarat! Juttuja ei tule jos ei ole paikallisesta tapahtumasta tms. tiedottamisen kannalta tärkeästä asiasta, aktiivisia kyläläisiä, ns. aputoimittajia. Kamerat ovat mukana tapahtumissa kävijöillä, kännyköissäkin ja juttujakin on paikalla olleilta muutamia pyytämättä tullutkin! Hienoa! Ei odoteta valmista, vaan toimitaan itse!

    Kyläläiset ovat siis hereilä ja haluavat osallistua ja kantaa kortensa kekoon, Värtsin hyväksi! Jatkakaa samaan tapaan!

  15. Värtsin juttujen kiinnostavuushan on vain kasvanut, Erkki Jormanaisen tilastojen mukaan! Ei suinkaan vähentynyt! Mistä Eero-Matti lie ”tilastonsa” saanut?

    Valitettavaa on se että kirjoittajakunnastamme on lähtenyt syistä tai toisesta aktiivisia henkilöitä, useita! Toivottavasti suuntaus ei tule olemaan sama! Kiviä lentelee, suuntaan ja toiseen. Ken onnistuu väistelemään, ken ”osuman” saa. Herkillä alueilla liikutaan!

  16. Eira vihjaisi kommentissaan ns. aputoimittajista. Olisikohan tuossa pohdiskelun aihetta? Erkki Jormanaisen juttujen teon mahdollisti se, että hän oli eläkkeellä ja asui Värtsilässä. Eiralla on työnsä. Mutta hänellä on tietääkseni rautainen tieto-taito ATK:n alalla, mistä on näyttöä. Jos kaivataan jutun tekoa eri tapahtumista, niin etukäteen kuin jälkikäteenkin, tarvitaan työapua.

    Olisko mahdollista järjestää kurssi halukkaille ja asiasta kiinnostuneille?

  17. Tämä keskustelu menee kyllä pahasti varsinaisen jutun otsikon ohi!

    Tarkoitatko Erkki kurssia miten kuvataan kameralla ja kirjoitetaan tekstiä ylipäätään sekä lähetetään em. asiat sähköpostilla Värtsiin?

    Totta, parasta opetusta oli henkilökohtainen opastus, ehkä pienryhmässä! Yksikin asiasta todella kiinnostunut olisi tarpeen. Jos vain ehdokkaita itsenäisiksi aputoimittajiksi löytyy. Siis: yhteydenotot Värtsiin, kiitos!

    Sekin, että joku ottaa kuvan tapahtumasta ja ehkä plussana liittää rivin kaksi, tai rajoittamattoman määrän tuottamaansa tekstiä mukaan olisi HYVÄ! Ja osaisi ne lähettää sähköpostilla Värtsiin. Tästä, on kysymys tässä!

  18. Ei tosiaankaan kuulu tähän viestiketjuun mutta vastaan vielä Eiran kysymykseen; ei ole tilastoja käytössä, monet tuntemani ovat kertoneet etteivät lue Värtsiä niin ahkeraan kuin ennen. Ilmaisin asian taas väärin ja dramaattisesti. Paikallisjuttupula ei ole päätoimittajan syy, sitäkään en tarkoittanut.

  19. Oln tavannut joitakin lapsuutensa Värtsilässä asuneita. Eivät tienneet tällaista lehteä olevankaan. Olivat hyvin kiinnostuneita. Mainostakaa heille, että esim. muistelukset olisivat mukavia lukea.

  20. Piti vähän miettiä,tarvitaanko tähän minun kommenttia. Minun mielestä Eiran eikä muidenkaan ollenkaan tarvitse tuntea syyllisyyttä siitä, että ”paikallisjuttuja” ei aina ole. Mistä niitä voisi tulla, Värtsilän alue kuitenkin pikkukylä, jos ei tapahdu kummempaa,ei myöskään jutun aiheita. Jutun aiheeksi ei riitä ”yksityisyyden suojan” piiriin kuuluvat asiat tai naapurin mollaaminen??
    Lintusen Erkille terveisiä, älä välitä noista Sinuun kohdistuneista ilkeyksistä. Jos on asiaa, niin anna vaan tekstiä tulla, lukee ken lukee.

  21. Tässähän tätä aihetta on käsitelty! Jutun lisäksi 120 kommentin verran.

  22. Kansalaiset, lukekaapa Tohmajärven kunnan ympäristölautakunnan päätös § 13 / 18.2.2014. Se löytyy, kun menette Tohmajärven kunnan sivuille ja sieltä pöytäkirjoja lukemaan.

    Lautakunnan päätöstä valmistellut teksti osoittaa, että olen kaikissa eri aloitteissani ollut samaa mieltä kuin kunnanhallitus ja ympäristölautakunnan VALMISTELU. Mutta sitten seuraa valmistelijan päätösehdotus, jossa alistutaan kuuliaisesti ely-keskuksen edessä. Ja se hyväksytään YKSIMIELISESTI.

    Tämä tapahtuu, vaikka ely-keskuksen kanta on selvästi sen johtajan henkilökohtainen ja arvovallan säilyttämiseen perustuva, ei pätkääkään JÄRKEVÄ.

    On tämä merkillistä. Mitä mahdollisuukisia on Tohmajärven kunnalla kehittyä, jos sillä ei ole itsetuntoa, vaan kädet lamassa nyökytellään, kun Kuopiossa istutaan vanhojen karttojen ääressä viisastelemassa. On kyllä kummallista, etteivät Uuden testamentin kirjanoppineet ole minnekään hävinneet. Ainakin Kuopiossa on yksi sellainen.

    Harkitsen taas jaloilla äänestämistä täällä Tohmajärven hallintoalueella! Olen rakentanut eläkeasunnon Kaustajärven KYLÄÄN ja maksanut veroni Tohmajärven kuntaan – myös kiinteistöveroni – ehkä joku muu jatkaa tätä, kun myyn Ullukan. Ja myyn sen eniten tarjoavalle. Ehkä rajan takaa löytyy byrokratiaan tottunut ja sen hyväksyvä ostaja.

    Ja tälle kirjoitukselle saavat rauhassa virnuilla kunnanvaltuustonkin jäsenet, kun kuntalaisaloitteeni – lain mukaan – vielä jaetaan kokouspöydälle – ja toivottavasti jo etukäteen kotiin tutustumista varten.

    Olisiko ihan mahdotonta, että Eira laittaisi ympäristölautakunnan päätöksen § 13 / 18.2.2014 Värtsin lukijoiden nähtäväksi. Se olisi myös tyylikästä!

    Summa summarum: Nyt ovat vastakkain Tohmajärven kunnanvaltuusto ja Pohjois-Savon ely-keskuksen johtaja Petri Keränen. Ei koko ely-keskus, siitä olen varma, vaan sen johtaja. Tässä mitataan kunnallisen itsehallinnon ja valtion aluehallinnon (johtajan) välisen yhteistoiminnan JÄRKEVYYS. Vaiko vain ARVOVALTA?

  23. Mökkivaaran virheellisyys on jäänyt vaille huomiota.

    Maanmittaushallitus voinee perustellusta pyynnöstä kirjoittaa karttaan sanan Kaustajärvi oikealle kohdalleen, josta Kuopion Ely voi sitten katsoa Kaustajärven sijainnin.

    Itse näkisin hyvänä, että Kuopion viitoitukset korvattaisiin sanalla Keräsvaara.

  24. Yritin vielä opetella nöyryyttä. Hakeuduin Maanmittaushallituksen sivuille. Laitoin sinne yhteen kohtaan: Mökkivaara ja kunnan nimeksi Tohmajärvi. Klikkasin kohtaa: Hae. Vastaus: Yhtään tulosta ei löytynyt.

    Menin karttahakuun. Myös sinne Mökkivaara ja Tohmajärvi. Vastaus: Antamallasi hakuehdolla ei löytynyt yhtään paikannimeä.

    Jos johtaja Keränen ei olisi ilmoittanut, että ”asia on loppuun käsitelty”, olisin soittanut hänelle ja kysellyt, missä se Mökkivaara on, jonne neljä nuoliviittaa osoittaa. Muillekaan ely-keskuksen toimijoille en voi soittaa, kun johtaja on minulle ilmoittanut, että hän on ”ottanut asian pois alaisiltaan”.

    Eipä silti, en ole ainakaan toistaiseksi pyrkimässä Kaustajärven eteläpuolelle osoittavan Mökkivaara-nuoliviitan kohteeseen. Mutta ihmettelen kuitenkin, millä oikeudella ely-keskus on ottanut käyttöön Mökkivaaran ja millä rahalla se on teettänyt neljä uutta nuoliviittaa. Kaksi paikannimikylttiä Kaustajärven kylän laidoille olisi tullut halvemmaksi. Onko verovarojen käyttö pelkästään ”pottuilemista” varten luvallista. Pitääkö meidän maksaa siitä, että johtajan itsetuntoa tällä tavalla hoidetaan.

    Tiedän, että olen nyt ajanut sellaiselle harhapolulle, että haastaja etsii minut käsiinsä ja kutsuu käräjille kunnnianloukkauksesta. Se kyllä sopii. Minusta kansalaisen kunnian loukkaaminen on niin suuri asia, että sen vuoksi voi vaikka sakkoja maksaa. Tällä puolella rajan ei onneksi vankilaan viedä. Mutta ei myöskään saisi jatkua tsaarinvallan aikainen voutien mielivalta.
    Maahan itsenäistyi kehittämään demokraattista hallintoa, jossa olennaista on, että tavallisen kansalaisen mielipiteitä kuunnellaan, kunnioitetaan ja jos järki saa sijaa, myös päätöksiä korjataan.

    Nöyryys ei ole vain kansalaisen etuoikeus, vaan myös johtajien.

  25. Känkkäränkkä kun olen, niin menin uudelleen Maanmittaushallituksen sivuille. Kirjoitin Mökkivaaran tilalle Kaustajärvi. Ei löytynyt Tohmajärveltä Kaustajärveä. Ei myöskään, vaikka kirjoitin 82770 Kaustajärvi.

    Asun siis paikassa EI MISSÄÄN. Ilmeisesti vain navigaattori tietää, missä asun. Mutta miten ne mummot ja vaarit – nuo rakkaat ystävät – tänne löytävät, kun niillä ei ole navigaattoria?

    Kyllä tämä maailma alkaa tuntua ihan oikeasti vieraalta ja minä muukalaiselta.

    En kylläkään ole vielä ”kiveen hakattu”, niin että kiinnostaa tämä suomalaisen yhteiskunnan muutosvaihe valtio – aluehallinto/maakunta – kunta.

  26. Savikonteitä Tohmajärvellä on kaksikin.
    Jos kirjoittaa navigaattoriin Savikontie Tohmajärvi
    osoitteeksi, se ohjaa Järventauksen kylälle eikä
    Patsolaan. Niin meille kävi. Se ei ole vielä paha,
    jos meille kävi niin, mutta niin voi käydä
    hälytysajoneuvollekin !

  27. Niinpä, ja Patsolan mäen päällä on kyltti: URHEILUTALO. Mitäpä siitä, jos joku noudattaa sitä ja menee entisen urheilutalon pihan laidalle urheilemaan vihaisten koirien kanssa.

    Muutetaan Värtsilän nimi: UNHOLA.

  28. Kellä ruuvimeisseli, rautasaha,, tai traktori tai muu työkalu rohkeuden lisäksi.. kyltit hittoon. joku tekisi puu tai peltilevylle uudet kyltit!!! veronmaksajien euroja säästyy .. ja monelta hermot asiassa.

  29. Kyllä se on vaikia unohtaa, kun on saanut ensikasteen kyseisessä
    järvessä.

  30. Ihmettelen suuresti, mitä ympäristölautakunnan päätöksessä tarkoitetaan ilmaisulla:”…alueen viitoitus on saatettu vastaamaan tämänhetkistä tilannetta…”. Eihän nimeä Mökkivaara ole ikinä käytetty Kaustajärvellä edes minkään pienemmän asutun osa-alueen nimenä. Mitä ihmeen tämänhetkistä tilannetta nimi vastaa?

    Olisiko mahdollista avata tuo Erkki Lintusen tekemä kansalaisaloite internetissä kaikkien nykyisestä kyltteilystä suivaantuneiden sähköisesti allekirjoitettavaksi, että tulisi päättäjien tietoon, ettei Erkki yksin ole asiasta harmissaan. Mutta mikä olisi se taho, jolle se nyt kohdistettaisiin, jos Tohmajärven kuntakin katsoo, että asia on loppuunkäsitelty.

  31. Kutsutaan Hesari apuun, vaivautuisikohan sieltä kukaan toimittaja tämmöisen jutun tekoon. Jokatapauksessa julkisuus mahdollisimman laajana ja näkyvänä voisi jotakin auttaa. Jos päättävä virkamies joutuu naurunalaiseksi niin se on pahempi rangistua kuin vankilatuomio.

  32. Olisi pitänyt kirjoittaa rangaistus, Minun oikoluku toimii hunosti tänään.

  33. Hei!
    Kaustajärven soppaan sekaannun minäkin ihmetellen viranomaisen mielivaltaa. Ko. virkamies on keksinyt kylälle nimen, jota sillä ei ole koskaan ollutkaan. Mutta nimi Kaustajärvi on mainittu jo1600-luvulla, kertoo Saloheimo Pohjois-Karjalan historiassa.
    Ko. viranhaltijan asenne osoittaa käsittämätöntä jääräpäisyyttä ja jopa halveksuntaa kansalaisia kohtaan , joita hän pitänee alamaisinaan.

  34. Nettiadressi toimii! jo useita allekirjoittaneita! Hyvä!

    Kerro adressista mahdollisimman monelle. Mitä enemmän allekirjoituksia, niin sitä enemmän adressi saa huomiota tiedotusvälineissä ja päätöksentekijöiden keskuudessa. http://www.adressit.com/kaustajarven_tieviitoitus

  35. Toivotaan saatavan mieluimmin runsaslukuisia kannatuslukuja tiedoksemme Värtsin palstoilta.
    Itse olen jo ääneni antanut. Salaisesti.

  36. Yritän nähdä tässä hölmöilyssä jotain hyviä puolia… Ja siksi päätin mennä keittämään nokipannukahvit keskelle Mökkivaaran kylää. Saatanpa kutsua sinne toisiakin. Helppoahan sinne on nyt osata kun opastus on järjestetty joka suunnasta. Toista oli silloin, kun etsittiin Mökkivaaran syrjäkylän kämppää iltahämärässä tai pimeässä umpihangessa. Karttapaikan mukaan osoitekin on tiedossa: Mökkivaarantie 166.

  37. Alpoaatoksella on noita nettitaitoja joka suuntaan, sivuille ja ylöspäin taivaan tuuliin asti. Minä en löytänyt netistä Tohmajärven kuntaan kuuluvaa Mökkivaaraa.

    Mutta kiva lukea, että on kuitenkin Mökkivaarantie 166, niinkuin lienee ollut jo kauan ennenkuin Keränen piirsi karttaansa Mökkivaaran. Liekö ilmoittanut Tohmajärven kuntaan, missä sen Mökkivaaran rajat kulkevat. Jos joku vaikka kyselisi tontin paikkaa mökkihaaveitaan varten.

  38. Adressi käyty allekirjoittamassa, toivottavasti nimiä tulee paljon lisää.

  39. Perillisetkin käy allekirjoittamassa ADRESSIN asian puolesta.

  40. Älä Erkki lannistu, kokeile uudestaan. Kansalaisen Karttapaikka saattaa joskus temppuilla niinkuin me ihmisetkin. Minä löysin Pohjois-Karjalasta 9 Mökkivaaraa, mutta Mökkivaaran tie on vain Kaustajärvellä.

  41. Änkyrä kun oon minäkin,niin totean,että kannattaa ottaa yhteys hälytyskeskuksen aluepäälikköön. Hän katsoo onko hälytysajoneuvolla mahdollisuus eksyä ko osoitteissa. Mikäli on, asia korjautuu välittömästi,siinä ei Elyn pullikointi auta. Alueellanne on varmasti aihe tutkia, onko hälytysajoneuvolla mahdollisuus eksyä,ennenkuin vahinko sattuu.(myös savikontie)
    Kirjoitin myös nimeni Adressiin.

  42. 37 allekirjoitusta! Huomattava osa kirjoittajista Tohmajärvi/Värtsilä -alueen ulkopuolelta. Se osoittaa aiheen kiinnostavuutta. Kiitos kaikille!

  43. Nykyinen Mökkivaarantie 166 ohjaa Kaustajärvellä entisen Harisen Onnin paikalle .On mulla nimittäin navikaattorissa ja kyllä se sinne vie.

  44. Paavo on oikeassa, mutta Karttapaikka arpoo ”laskennallisia osotteita” noin kilometrin leveydeltä tien molemmin puolin vaikka mitään rakennuksia ei olisikaan.

  45. Alpo Aatos: Kirjoita Googleen Mökkivaarantie 83500 Outokumpu.
    Mökkivaarantie löytyy Keretintien ja Outokummun Golf kentän välistä

  46. Voisitko, AlpoAatos, selittää, mitä kommenttisi tarkoittaa? Arpoo?”Laskennallisia osotteita”? Vaikka rakennuksia ei olisikaan?

  47. Tämä palsta käsittelee tätä Kaustajärvi-kylttiasiaa, ei sotketa enempää tätä palstaa osotteiden arpomisella. Anteeksi kun sotkin aihetta. Siirsin aiheen viikon puheenaiheisiin. Jatketaan juttua siellä jos on tarvis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *