Pauliina-pappi mukana piispan vaalissa

Vuosina 2000-2001 Värtsilän seurakunnan vt. kirkkoherrana toiminut Pauliina Kainulainen on virallisesti asetettu ehdokkaaksi Kuopion hiippakunnan piispan vaaliin.

Pauliinan jälkeen vt. kirkkoherrana jatkoi puoliso Jari. Mukana tehtävänvaihdossa siunaamassa rovasti Erkki Lintunen ja Markus Kontiainen kirkkovaltuuston silloisena puheenjohtaja.

Tohmajärven seurakunta kuuluu Mikkelin hiippakuntaa eikä sen vuoksi voi osallistua vaaliin ainakaan äänestämällä, mutta muuten kannatusta voi ilmaista. Pauliinan tukiryhmä on avannut nettisivut, joiden kautta voi ilmoittautua kannattajalistalle. En usko, että tukiryhmä tykkää huonoa, jos kannattajia tulee Kuopion hiippakunnankin ulkopuolelta. Nettisivujen osoite on www.pauliinakainulainen.fi.

Pauliina ja hänen puolisonsa Jari olivat pidettyjä seurakunnan paimenia  ja heillä on edelleenkin paljon ystäviä Värtsilässä. Eivätkä Pauliina ja Jari ole unohtaneet Värtsilää, vaan käyvät säännöllisesti täällä. Taitaapa Värtsilässä olla heidän Hali-koiransa säännöllinen hoitopaikkakin.

Värtsilän kirkkoherroista on piispaksi asti kutsutta 1950-luvulla virassa ollut Leino Hassinen, joka tosin oli Inkerin kirkon piispana. Pauliina olisi ensimmäinen Suomen kirkon piispaksi valittu. Ääniä valitettavasti ei täältä voi antaa, mutta muuta henkistä tukea sitäkin enemmän.

Värtsilän entinen kirkkoherra ja Inkerin kirkon emeritus-piispa vieraili viimeksi kirkon vihkimisen 60-vuotisjuhlassa.

 

 

5 comments for “Pauliina-pappi mukana piispan vaalissa

  1. Leino Hassinen piti Tohmajärvellä meille tytöille rippikoulua keväällä 1957. Toinen pappi oli Toivo Roivas, Tohmajärven kappalainen. Rovasti Siilas Leskinen oli kuollut (muistaakseni) joulukussa 1956, joten Leino Hassinen toimi sijaisena. Muistaakseni juuri silloin Leino Hassinen oli Värtsilän kirkkoherrana.

  2. Leino Hassinen on kastannut minut 7.4.1958.Asuimme silloin kunnantilan punaisessa pitkässä talossa.Kastetilaisuus pidettiin kuulema kotona.

  3. Hiukan on ujonpuoleinen kuvakulma Markuksella. Tarkoitan vain ylempää kuvaa. Hyvähän sekin muuten.

  4. Suomen ev. lut. kirkon piispat ovat pätevää joukkoa, josta kuitenkin puuttuu sellainen teologi kuin Pauliina Kainulainen on. Toin mielipiteeni esille eräässä pappien tapaamisessa ja ilokseni huomasin, että muutamat Kuopion hiippakunnan papit olivat samaa mieltä. Kirkon tulevaisuus ei ole niinkään kiinni taloudesta ja hallinnon muodoista kuin siitä, miten uskon, toivon ja rakkauden traditio luo uutta ja ajankohtaista, elämää säilyttävää todelli- suutta. Sitä voi kirkollemme välittää juuri Pauliina Kainulainen. Toivottavasti vaalissa ratkaisevat kirkolle tärkeimmät asiat. EL.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *