Korsuradio

Tällainen täydennys Hilkka Partasen juttuun korsuradiosta. ”Korsuradio” -ohjelman lisäksi kyseessä oli myös oikea radiolaite.

Sotilaiden viihdytys oli katsottu niin tärkeäksi, että muutamat tehtaat valmistivat sitä varten Korsuradioita. Niissä oli otettu olosuhteet huomioon mm. niin, että virtalähteinä käytettiin niitä virtalähteitä, joita siellä oli muutenkin käytössä. Sakkilauta oli kätevästi radion kannessa sekä pelinappuloille säilytyspaikka. Helvarin radiomallissa näkyy antennin kiinnityspaikka kannessa sakkilaudan päällä.

 

Post navigation

3 comments for “Korsuradio

 1. Ennakkotietoa tulevasta..
  Mikäli elän ja olen terveenä Itsenäisyyspäivän aikoihin, niin on tarkoitus tuoda Kylätalolle sota-aikaisia radioita näytteille. Osa niistä on laitettu toimintakuntoon ja meinaan pitää radioyhteyksiä muualle Suomeen.

  Muutamana viime vuotena on 6.12. pidetty Suomessa sellainen tapahtuma, jossa viestitellään näillä vanhoilla radioilla. Tapahtumaa on alettu nimittää Perinneradiotapahtumaksi. Tietoa löytyy sillä nimellä myös netistä.

  Jos kellä on näitä wanhoja wiestiwehkeitä niin ottakaapa yhteyttä. Pitäisi vähintäänkin valokuvata ne aikanaan.

 2. Onpa tulossa taas mainio tapahtuma kylätalolle.

 3. Bongasin kirjamessuilla Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran osastolla Lasse Vihosen kirjan Radio sodissamme 1939-1945. Kirjan ensimmäinen painos on ilmestynyt 2010.

  Kirjan liitteenä on dvd-levy, joka sisältää autenttisia ääni- ja filminäytteitä sekä niihin liittyviä taustatietoja sotavuosiemme 1939-1945 radio-ohjelmista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *