Viisas hallitsija

Kerrotaan aikoinaan Kiinan keisarin hovissa käytetyistä menetelmistä  ja järjen käytöstä viisaisiin päätöksiin. Hallitus ja keisari kokoontuivat ennen auringon nousua päättämään valtakunnan tärkeimmistä asioista. Kukaan ei ollut saanut syödä vielä mitään, joten edellisen päivän ateriat olivat sulaneet ja luovuttaneet energiansa vaikkapa aivojen käyttöön. Kokouksen päätyttyä nautittiin kevyt aamiainen

Keisaria tapaamaan tulleet ulkomaiset tai muut tärkeät vieraat otettiin vastaan tärkeysjärjestyksessä. Mitä tärkeämpi asia, sen aikaisempi käsittelyaika. Ilta oli varattu virkistäytymiseen. Sillä katsottiin, että päivän syömiset ja juomiset olivat turruttaneet aivot niin, että ei ollut mahdollista tehdä mitään tärkeitä päätöksiä.

Entäs meillä. Meillä hallitus kokoontuu iltakouluun tekemään tärkeimmät päätöksensä.. ja työmarkkinaneuvottelijat yöneuvotteluihin..

Ajatus lainattu Leo Nygrenin kirjasta Olet ruokasi näköinen

 

1 comment for “Viisas hallitsija

  1. Meillä tunnetaan sellainen sanonta, että kenen leipää
    syöt, sen lauluja laulat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *