Viipurin koktaili

Torkkelin puiston iltaa. Kuvat EJ

Häät Pyöreässä tornissa.

Viipuri on melkoinen sekoitus: mahtavaa arkkitehtuuria, rappeutuvaa kulttuurihistoriaa, sodan raunioita, uusrakentamista…

Noin 81 000 asukkaan kaupunki on melko kansainvälinen kauppa- ja teollisuuskeskus. Satamassa käyvät valtamerialukset ja siellä toimii telakka.

Viipurista tuhoutui sota-ajan pommituksissa 70 prosenttia, mikä näkyy kaupunkikuvassa. Arkkitehtoonisia luomuksia on silti 350. Pyöreä torni on jäänne kaupunkia aikoinaan ympäröineestä muurista. Viipurin linna sai alkunsa 1200-luvun lopulla. Kauppahalli rakennettiin 1906.

Matkailu on saanut jalansijaa. Kaupungissa käy vuosittain 400 000 turistia. Toista miljoonaa matkailijaa kulkee kaupungin läpi muualle Venäjälle.

Torilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Satama.

 

 

 

 

 

 

 

 

Viipurissa oli maalattu puitten ohella sementtiset kadunvalaistustolpatkin. Kuva Alpoaatos

 

 

 

Kauppahalli.

4 comments for “Viipurin koktaili

  1. Olikos se Pusan Seppokin häissä……….????????kyselee Mike

  2. Muistankohan nyt ihan oikein. ”Pyöreentornin hämärässä seurassa niin hilpeässä ilo oli irrallaan niin kuin vain voi.” Häähumusta tosin saimme nauttia vain vähän ja enimmäkseen se oli yläpuoleltamme kolmannesta kerroksesta kuuluvaan jytkettä. Ei oikein ripaskan tanssimiselta kuulostanut, enemmänkin hevikompilta. Onneksemme pääsimme vilaukselta näkemään hääseuruetta ja hehkeän nuoren naisen – morsiamenko, eipä tullut kysyttyä, По Pycckи – mutta ahtaassa portaikossa meillä
    Erkin kanssa olikin suunta alaspäin niin kuin kuvasta voi päätellä. Heh, heh.

  3. Aha olihan se Erkkikin. Kiva kun saitte nauttia näkemästänne.Mp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *