Kirjakylä

Pitäjäyhdistys on osoittanut kulttuuriystävällisyyttään ja lupaillut kylätalosta tiloja kirjanäyttelylle. Tämän kesän Värtsiläpäiville sellaista ei ehditä pystyttää, mutta tarkoituksena on saada vähitellen aikaan pysyvä näyttely, joka olisi seuraavan kesän tapahtumassa esillä. Ehkäpä silloin näemme ohjelmassa jonkinlaisen kirjailijamatineankin.

Värtsilällä on erittäin vahvat kirjalliset perinteet, jotka on aiheellista asettaa nähtäväksi. Julkaistujen kirjojen määrä lähentelee sataa. Kaikkia niitä ei ehkä saada kasaan, mutta toivottavasti pääosa. Värtsilän oma kirjastotäti Arja Pekkarinen on lupautunut tämän hankkeen asiantuntijaksi.

Jouko Varonen (yli 20 kirjaa), Helli Kaikkonen (yli 20), Otto Rummukainen (20), Heikki Kokkonen (yli 10), Erkki Lintunen, Kirsti Pusa, Juhani Örn, Teuvo Tikka, Leo Sahlsten ja Martin Staffan ovat nimiä, jotka tulevat mieleen. Maritta Lintunen Värtsilän miniänä lasketaan samaan porukkaan, ja meikäläiselläkin on kontollaan muutama väsätty opus. Lisäksi on historiasta kertovia kokoomateoksia ja yhdistysten historiikkeja.

Ajatuksena on, että kirjoittajat lahjoittaisivat yhden kappaleen kutakin kirjaansa pitäjäyhdistykselle. Näin saataisiin ”kotiseutukirjastoa” esille. Puuha lähtisi mukavasti käyntiin, jos kirjailijat tai heidän edustajansa esimerkiksi Värtsiläpäiville viikon päästä tullessaan ottaisivat kirjanyssäkän kainaloonsa ja jättäisivät sen kylätalon neuvontapisteeseen. Sieltä teokset kulkeutuvat säilytettäviksi.

1 comment for “Kirjakylä

  1. Ajatus on hieno mutta sana asiantuntija minusta puhuttaessa on turhan pramea! Mukana hankkeessa toki olen ilomielin ja nyt vain silmät tarkkana antikvariaateissa kulkiessa. Sieltä saattaa löytyä helmiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *