Rakkauden symbolit

Navetan raunioilla. Kuvat Lissu kaivolehto.

Vaahteran kyljessä.

Sydän on rakkauden symboli. Rakastuneet ovat kautta aikojen piirrelleet sydämen kuvia, hiekkaan, lumeen, puiden kylkiin, kirjeisiin ja milloin mihinkin kohdalle sattuneisiin paperinpaloihin. Sydämen kuvia esiintyy kankaissa, neuleissa, mainoksissa, lehdissä, korteissa jne.

Sydämiä löytyy myös luonnosta. Esim. lehmuksen lehdet ja ruusun terälehdet ovat sydämen muotoisia. Harvemmin niitten muotoon kuitenkaan tulee kiinnitettyä huomiota. Kenties se johtuu niiden runsaudesta. Niitä ei tule katsottua yksilöinä.

Luonnosta löytyy yllättävän paljon myös uniikkeja sydämiä mitä erilaisimmista paikoista. Olen kameraa ulkoiluttaessani ikuistanut nämä kohdalleni osuneet luonnon ihmeet. Mielestäni on suuri ihme, kun sammal osaa kasvaa kivellä sydämen muotoon – eikä se tapahdu hetkessä! Entä kun männystä repeää suuri oksa ja rungon repeämäkohdasta paljastuu pihkainen sydän. Taivaalla voi leijua pilvisydän tai pilvipeitteeseen repeää sydämen muotoinen aukko. Olen nähnyt myös valokuvia sydämen muotoisesta salolammesta jossain Lieksan suunnalla. Ollessani pienkonelennolla, kuvasin sydämen muotoisen järven Espoossa.

Juhannusaattona.

Hannusjärvi Espoossa.

Haluan jakaa parhaat löydökseni Värtsin lukijoiden kanssa. Olen nimennyt sydämet löytöpaikan, -ajankohdan tai jonkun ominaisuuden mukaan.

 

 

 

Pihkassa.

5 comments for “Rakkauden symbolit

 1. Minäkin rakastuva rätkähin kansakoulun ensimmäisellä luokalla opettajana toimineeseen ylioppilastyttöön. Lukuvuoden päätyttyä keväällä kaiversin kaihoissani sydämen kuvan pihakoivun kylkeen. Kyllä oli isäukko vihanen.

 2. Vinkki:

  Ruhonleikkurilla voi ajaa sydämenmuotoisen
  alueen pihanurmikkoon. Tepsii taatusti esim.
  jos asuinkumppanin kanssa on tullut mieltä
  väärää…

 3. Aivan ” makeita” nämä Lissun sydämelliset kuvat.
  Erityisesti pidän tuosta navetan raunioilla lehteilevästä
  kuvasta.

 4. Koulupoikana oli sydämeni pihkassa, enkä unohda sitä koskaan. Onneksi ei siitä kuitenkaan jäänyt sydänvikaa. Soitellaan silloin tällöin, mitä kuuluu, miten remppasi nyt voi. Ierikka.

 5. Kyllä ovat ihania nuo kuvasi sydämistä.
  Luonnossa näkyy usein ihmeellisiä kuvia.
  Onkohan silläkin joku tarkoitus ?
  Luonnon rakkaus meihin ihmisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *