Pääsiäispostia

Suomessa on lähetetty pääsiäiskortteja noin sataviisikymmentä vuotta. Kuvan kortti on 51-vuotias. Kortti on leimattu Hyrylässä 11.4.1960. Vastaanottaja on syntyisin värtsiläläinen, Onttolassa asepalvelustaan suorittanut jääkäri. Tarkempi osoite oli 4/P-KR, Onttola.

Hyrylä tuo mieleen ”Hyrylän hävittäjät”. Hyrylässä oli suuret soranottoalueet, joista ajettiin kuorma-autoilla soraa Helsingin rakennustyömaille. Hävittäjä -nimi tuli siis soranajoon liittyvästä liikenteestä. Soraliikkeen omistaja oli Tauno Valo. Hän oli kansanedustajanakin useita kausia.

Kortin kuva-aihe ei ole perinteinen suomalainen, tiput ja puput lienevät yleisempiä kuin ankat. Kuitenkin kortin takana lukee ”printed in Finland”. Varusmiesten lomatkaan eivät olleet tuolloin yleisiä, mutta kortin saaneelle jääkärille sattui kotiloma kyseisenä pääsiäisenä.

Tellervo

2 comments for “Pääsiäispostia

  1. Mukava vanhanjan kortti.Olikohan lähettäjänä Tauno ja Pirkko Härkönen? he asuivat muistaakseni Hyrylässä.Olen käynyt heidän luonaan kylässä siellä.Tauno ja Pirkko Härkönen ovat veljeni kummeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *