Museoita lisää

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Peijonniemen entiselle koululle Uuteen-Värtsilään perustetaan kolme Suomen mittakaavassa ”ainutlaatuista” museota. Samaan paikkaan tulisi myös kahvila, taidemyyntinäyttely ja matkailuinfo.

Alkoholijuomamuseo aloittaa tietojen mukaan jo juhannukselta, kahvila kesäkuun alussa. Entisenä kiteeläisenä huomioni kiinnittyi tuohon alkoholimuseoon. Eikös sellaisia ole jo lähitienoilla Kiteellä?

Mutta mikäpäs siinä. Ilolla on tervehdittävä jokaista uutta yritystä näillä main. Uuteen-Värtsilään sopisivat hienosti ainakin Katri-Helenan museo ja Wärtsilä –yhtiön paikallisesta toiminnasta kertova museo. Jossain vaiheessa on ollut puheita siitäkin, että hiihtäjäkuuluisuus Siiri Rantasella saattaisi riittää palkintojapyttyjä muuallekin kuin Urheilumuseoon, kenties Kaurilaan tai Värtsilään. Johan olisi turisteilla sitten pällistelemistä rajan ja lintujen ohella.

Totuttuun tapaan Tohmajärven valtuusto onnistui tekemään Peijonniemen koulukaupoistakin kiistakapulan. Kiinteistön myymisestä 31 500 eurolla heinolalaiselle Aki Pullille päätettiin äänin 14-13. Hinnasta se tuntui lähinnä olleen kiinni, mutta eikö tuossa muutakin kädenvääntöä lie ollut, perua koulun lopettamisen ajoilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *