Kyläyhteisömme asiat esillä

Värtsilässä kokoustellaan ja palaveerataan tänään tiistaina 15.5.
Kylätalolla käsitellään mennyttä vuotta 2011 ja ideoidaan tulevia aikoja.

Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:n kevätkokous on tänään klo 19 alkaen. Sääntömääräisessä kokouksessa käydään läpi vuoden 2011 taloutta ja toimintaa.

Kevätkokouksen jälkeen klo 20 alkaa Värtsiläis-ilta johon on kutsuttu kaikki kyläläiset, yhdistykset ym. toimijat ja osapuolet kuulemaan, keskustelemaan ja ideoimaan kyläyhteisöämme koskevia asioita. Mm. tulevan kesän Värtsiläpäiviä,  kylätalomme toimintojen kehittämistä sekä uusien ja tarpeellisten palveluiden ideointia ja toteuttamista, kylämme asukkaiden  ja kaikkien viihtyvyyden lisäämiseksi!

Koollekutsujana toimiva Värtsilän Pitäjäyhdistys ry toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi molempiin tilaisuuksiin, osallistumaan ja vaikuttamaan kyläyhteisömme asioihin!

Tilaisuuksissa kahvitarjoilu!

12 comments for “Kyläyhteisömme asiat esillä

 1. Niinpä kokousteltiin. Kun tulin oli meneillään keskustelu siitä ollaanko värtsiläläisiä vai värtsiläisiä. Mielestäni nimitykset ovat hyvin yhteneväiset. Värtsi-lehteläiset ovat myös kyläläisiä tai ainakin tämän kylän faneja. Toista se on Villala-kylän asukkaat, heidän on oltava villalalaisia, jos eivät halua olla villaisia.

 2. Sopisko: villalaisia? Niinkuin: värtsiläisiä? Siis näissä tapauksissa paikkakunnan nimeen lisätään joko -isiä tai isia riippuen sanan perusrungon vokaaleista. Eli VÄRTSILÄisiä ja
  VILLALAisia. Eikö ole ihan loogista? Ierikka, Aulis V.A. Könösen entinen oppilas.

 3. Kävisikö niin, että kirjoitetaan ”värtsiläläinen” mutta huastetaan ”värtsiläinen”.

  Toisaaalta en nyt heti keksi missä niin tilanteessa saa enää kirjoittaakaan, koska nythän ”värtsiläläinen” pitää kirjoittaa ”tohmajärveläinen”

 4. Olisisiko tohmajärveveläläinen hyvä?

 5. Voisi se olla näinkin: TOHMAJÄRVIläinen. Se olisi saman tapainen sananrakenne kuin VÄRTSIläinen ja puoltaa ehdotustani, että lopetaan lällättelu eli värtsiläLÄinen. Ierikka

 6. Vauhtia maanteiltä lukee värtsiläinen: ”Valkealainen Toni Gardemeister, 37, joutui kaarvaasti pettymään kun hänen latvialaisen RE-Autoklub tiimin Mitsubishi Pajeron moottori lopetti yhteistyön ja jätti rallikonkarin sekä hänen latvialaisen kartanlukijansa Agris Petersonin keskelle tulikuumaa Kazakstanin Astrakhan -aavikkoa.” (plaza.fi/stadion/moottoriurheilu, 21.4.2012, 09.38)

  ”Valkealainen mies ajoi kevytmoottoripöyrällä reilua ylinopeutta Valkealan Vanhalla tiellä maanantai-iltana klo 21.50. Poliisipartio mittasi moristin nopeudeksi 102 kilometriä tunnissa, vaikka rajoitus kyseisellä tiellä oli 40 kilometriä tunnissa. (Kouvolan Sanomat torstai 17. toukokuuta 2012 vko 20)

  Siis: Valkeala – valkealainen. Ei: valkealalainen. – Värtsilä – värtsiläinen. Ei: värtsiläläinen. — Eli VALKEALAinen – VÄRTSILÄinen. Eikö tämä kelpaa tynkä-Värtsilälle, kun kelpaa isolle Valkealalle, joka tosin on nyt kokonaan Kouvolaa. Toisaalta taitavat olla makuasioita nämä nimet ja nimityksen. Tietääkseni nimittäin Kouvolassa ollaan vielä kouvolalaisia.
  Ierikka

 7. Olisi milenkiintoista lukea enemmän kirjoituksia ja mielipiteitä
  Värtsilästä, myös nykyajastakin. Silti historiaa unohtamatta!

 8. Eikös ole jo aikoja sitten selvitetty, että värtsiläiset- jauhaminen tästä riittänee MirjaSisko

 9. Anteeks, MirjaSisko, mie niiku tykkeen niiku tästä äitinkielestä. Siks mie niiku jauhan tätäkii, niiku la-la-la-laa – lorinoo niiku kotVärtsilän omassa lehessä. Tietysti nuo kielenkantimetkii on jo niiku löyhtyneet, kun on tuota niiku ikee kertyny toista läjee. Nytkää ei meinoo sanojen virta pysähtyy, vaikka miten niiku yrittäs. Eikä tuo eukkokaa oo vahtimassa olan takana. Niiku… ai jukra, rupes suonta vetämään sormista… Ier…

 10. Mie mielellään annan anteeksi, vaikka en aina tiedä mistä, samoten pyyvvän, joten anteeksi Ierikka, jos tarkoitat tuota värtsiläinen –
  minä ainakin muistelen, että sitä käsiteltiin paljonkin – liekö päästy hyvään kakille sopivaan lopputulokseen.
  Tulukeepas Ullukan kanssa kahtommaan valkovuokkoja – kun näin sinun sanoneen, ettei teillä valkovuokko loista.
  Toivottavasti ollaan kotosalla, mutta kukathan on paikoillaan-
  MirjaSisko
  Miunkin joskus yöllä vetää suonta, mutta pahinta on ollut selkäsärky tätä nykyä.Emmä oo terveitä- vain vähän vanhahkoja.

 11. Tuo miun villainen oli lähinnä huuli. Mistä lie moinen sanonta ”huuli” tullut?

 12. Huuli lentää
  tuuli
  kuuli
  voi sentään
  luuli
  muuli
  aasinsillalla
  mies ajoi rillalla
  illalla
  lauloi
  lallallalalallallallalaa
  mahallaan
  vaan ei pahallaan
  myöskään ei sahallaan
  leikellyt tavujaan
  näytellyt avujaan
  viestisavujaan
  (ierikka, s.xyz)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *