Niiralan tie suunnitteille

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (eivätkö fiksumpaa nimeä keksisi) aloittaa yleissuunnitelman laatimisen Onkamon ja Niiralan väliselle tielle. Tässä yhteydessä selvitetään parantamisen vaihtoehdot ja toimenpiteet.

Savolaiset eivät tee työtä omin  päinsä, vaan ovat yhteistyössä Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja Tohmajärven kunnan kanssa. Pohjois-Karjalan Ely-keskuksen kanssa taitavat välit olla niin poikki, ettei sitä ole huolittu mukaan.

Onkamon ja Niiralan välillä kulkee valtatie yhdeksän. Sen kieppeillä tehdään mittauksia ja maaperätutkimuksia. Ihmiset voivat tuoda mielipiteitään esille suunnittelutyön aikana. Savolaiset lupaavat järjestää esittely- ja keskustelutilaisuuksia. Sitten vain odottelemme, saadaanko Kuopiosta käsin aikaiseksi tiesuunnitelma ja miten vauhdikkaasti.

2 comments for “Niiralan tie suunnitteille

  1. Turistipoloinen oli reissun päällä Savossa, hieman eksyksissäkin.
    Tuli tienhaaraan, jossa oli paremmat päivänsä nähnyt tienviitta. Siitä erottui juuri ja juuri: 2 km.

    Viittatolpan juurella istuskeli ukonrehjake piippuaan lussutellen, jolta turisti kysyi, että mihinkä tästä on 2 km? Ukko vastasi, että ihan joka suuntaan.

    En ole tavannut Savon ulkopuolella myöskään seuraavanlaista, talvitien liukkaudesta varoittavaa tekstiä: Täällä Teitä ei suolata.

  2. Hieno juttu tuo Niiralan tien suunnittelu, jos vielä päästään toimiin tien tekemiseen. Itse joskus pyöräilin lenkkiä täältä
    Patsolasta- olipa pelottava tunne jo silloin olla sillä tiellä
    matkalla – Nythän liikenne on kovasti lisääntynyt.
    Terv. Pusan Mirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *