Pikavisiitti

Jokohan meidät silloin rokotettiin jollakin pikaviruksella kiireen tunteen lisäämiseksi, kun pika-asutuslaki tuli voimaan ja evakkoperheille muodostettiin uusia tiloja pikavauhtia.

Vartuttuaan valtaosa meistä maaseudun nuorison edustajista nousi pikavuoroon tai pikajunaan, muutti asutuskeskuksiin ja kaupunkeihin. Jotkut menivät ulkomaille asti. Jos ei ollut voimassa olevaa passia, saattoi saada pikapassin.

Luontevasti tempauduimme mukaan entistä kiireisempään elämänrytmiin. Opimme aloittamaan aamumme pikakahvilla. Lounaaksi saatamme lämmittää pikalevyllä pikaruokaa, jonka tietysti syömmekin kiireessä pikaisesti.

Pikaruoka saa syöjänsä helposti elämään nopeasti ja kärsimättömästi. Jo pelkkä ”Mäkkärin” logo saattaa saada kadulla kävelijän silmät ahmimaan jättimäisen sämpylän kaikkine täytteineen. Se saa ihmisen kiirehtimään askeleitaan, vaikka todellista kiirettä ei olisikaan.

Tapasimme toisia samanlaisia nuoria. Pikasilmäys johti helposti pikaihastumisen kautta pikatreffeihin. Tarkempi pika-analyysi sai ihastujan kirjoittamaan pikarunon. Seurasi pikahäät. Aikanaan tuli luonnollisesti pikaerojakin.

Opimme pian viemään vaatteemme pikapesulaan ja kenkämme pikasuutariin. Käytössämme on pikaliimaa, jolla voi korjata melkein mitä vain. Tehokkuutta saatamme lisätä ostamalla pikatukusta tuotteita suuria määriä kerralla. Rakennuksen pikavalmistuksen saamme viimeisteltyä nopeasti kuivuvalla pikamaalilla.

Illalla telkkarin ääressä istuessamme on hyvä vilkaista ainakin urheilusta pikamatkat. Formulat tuovat ruutuumme todelliset pikakiitäjät. Mainospätkien antia ovat meille tuotteiden pikaesittelyt. Arpajaisista ostettu lippu antaa onnekkaalle ostajalleen pikavoiton. Jos rahantarve yllättää, helposti voi pikaviestillä ottaa pikavipin. Näin on tilillä taas katetta.

Tällä tavalla elettynä meillä pitäisi olla säästössä runsaasti ylimääräistä aikaa. Missä lienee se pikapankki, jonka holveissa säästynyt aikamme lymyilee, jopa korkoa kasvaa? Suurin odotuksin elämme pikanopeaa elämää.

Pikaisiin näkemiin

Maija-Liisa

 

7 comments for “Pikavisiitti

  1. Pakko lukaista Värtsin jutut
    pikalukuna heti herättyä,
    sillä aikaa kun pikapuuro
    on hautumassa.
    Sitten pikaisesti pukemaan
    ja ”pikajuoksua” Värtsiä
    tarkemmin tutkimaan….

    Hienoja oivalluksia Maija-Liisa!

  2. Heippa kaikille
    Olin kuin olisin ollut sairas, kun en voinut käydä Vä-sivuilla.
    Nyt voin, kun Kuopion vävy korjasi koneemme, kiitos siitä hälle.
    Vähän sama juttu kuin Tellervolla- aina koneelle heti aamulla herättyä ja illalla viimeiseksi terv. Tellervolle Pusaska

  3. Ja sitten kun tämä pikavisiitti maan päällä loppuu ja me kuolemme, omaisemme voivat tilata meille krematoriosta pikatuhkauksen.

    Älkää naurako, tuo pikatuhkaus on ihan totta. Silloin tällöin ainakin täällä Helsingissä näitä pikatuhkauksia tehdään. Osa lähiomaisista saattaa tulla hautajaisiin pitkien matkojen takaa, jopa ulkomailta. Silloin siunaustilaisuus järjestetään mahdollisimman aamusta ja sen jälkeen vainaja viedään krematorioon pikatuhkaukseen. Näin uurnan hautaus voidaan tehdä vielä samana päivänä. Pikatuhkauksesta krematorio velottaa tuplahinnan.

  4. Näinhän se menee koko elämä sitten pikakelauksella läpi.

    Olin unohtanut tuon pikapuuron, vaikka itsekin keitän sitä.
    Samoin auton pikapesun.

  5. Niin verkkaan virtaa
    Jänisjoen tumma vesi.
    Kiireisten vuosien jälkeen
    annan katseeni kulkea
    virran mukana.
    Hitaasti valuvat
    Kaustajärven vedet
    Terävänniemen juurelle
    Jänisjoen kylkeen
    Laatokan aallokkoja kohti
    meren uumeniin
    missä aika ja kiire
    eivät merkitse mitään.

  6. Olen kerran saanut ohjata moottorivenettä lähes peilityynellä
    Laatokalla. Kyllä se järvi oli kauneudessaan elämys, jota en varmaan unohda!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *