Nuoriso valtasi kylätalon

Tietokonepelit kiinnostavat nuoria. Kuvat EJ

Pisteitten laskeminen jännitti.

Värtsilän kylätalossa oli nuorekasta meininkiä keskiviikkoiltana. Kymmenkunta tyttöä ja poikaa pelasi tietokonepeliä, jonka nimi oli Angry Birds.

Pelissä olivat vastakkain linnut ja vihreät possut. Sitä voitiin seurata videotykin avulla kankaalta. Kyseinen peli opettaa pulmien ratkaisua ja kehittää fysiikkamotoriikkaa.

Pitäjäyhdistyksen sihteeri Eira Varonen laittoi kutsun peli-iltaan koululle ja Facebookiin. Nuorin osallistuja oli kuusivuotias, vanhin kolmikymppinen. Ensimmäisenä iltana kisattiin pisteistä ja voittajaa odotti rahapalkinto.

Tässäpä tuloksia: 1) Niko Pölönen 490 330, 2) Aleksi Muranen 477 040, 3) Eetu Huttunen 472 690.

”Palaute oli erittäin positiivinen, uusintakisaa jo toivoivat”, kertoi Eira. ”Tarkoituksena on, että joka keskiviikko samaan aikaan kokoonnuttaisiin nettipelin tai muun  yhteisen tekemisen ympärille. Monet pelaavat kotonaan yksin, joten sosiaalinen yhessä oleminen on tämä pointti. Ensimmäisen illan tarkoitus oli saada nuoria taloon käymään ja tutustumaan, mikä onnistui hyvin.”

Eira-täti vauhdissa.

2 comments for “Nuoriso valtasi kylätalon

  1. Pitäjäyhdistys on hyvällä asialla kun ohjaa nuoret mukaan!

  2. Kylätalon peli-illat ovat olleet suosittuja! Kiitos kaikille osallistuneille!

    19.10. tutustuttiin ja pelailtiin suosittua 5Street netin tanssi peliä.

    26.10. oli nostalginen Hugo peikko peli-ilta. Peli ehkä aikuisille tuttu vuosina 93-95 TV:stä! Vanha suosittu peli jossa Hugo peikko mm. lensi lentokoneella. Tv-pelissä ohjaus tapahtui puheimen näppäimillä suorassa lähetyksessä. TV-ohjelmaa juonsi silloin Taru Valkeapää. Hyvin tuntui Hugo-peli uppoavan myös nykyiseen nuorisoon, vaikka pelien tekninen taso, mm. grafiikan suhteen on kehittynyt huomattavasti!

    Seuraava peli-ilta on 2.11. jolloin koko perhe kutsutaan pelailemaan supersuosittua Angry Birds peliä! Isät ja äidit sekä mummot ja vaarit ovat myös tervetulleita pelaamaan ja kisaamaan nuorison kanssa! Osallistumispakkoahan ei ole, joten tervetuloa myös kannustamaan ja viettämään mukavia hetkiä koko orkesterilla kylätalolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *