Räykyllä juoksuhauta

Polkuretkeläiset kävivät kurkistamassa juoksuhautaa. Kuva EJ

Värtsilän keskustan tuntumassa Räykynvaaralla on rajavyöhykkeen sisällä juoksuhauta. Ilmeisesti se on viime sotien ajoilta. Juoksuhaudan olemassa olo ja historia eivät ole paikkakunnalla kovinkaan hyvin tunnettuja.

Rinteeseen tehdyssä kaivannossa on parikymmentä ampumapesäkettä. Onko juoksuhautaa käytetty tositoimissa, siitä ei ole toistaiseksi tietoja. Löytyisikö ihmisiä, jotka voisivat kertoa asiasta?

Luonto on hautaamassa sodan muistomerkin alleen. Juoksuhauta sijaitsee Metsähallituksen mailla luonnonsuojelualueella. Siitä saattaisi hyvällä tahdolla ja vähäisellä vaivalla saada vielä jonkinlaisen käyntikohteen keskustan välittömään tuntumaan. Tätä saattavat tietenkin rajoittaa luonnonsuojelualue ja rajavyöhyke.

Juoksuhauta on Räykyn rajatornille menevän autotien välittömässä tuntumassa. Viime sunnuntain sydänretkeä varten raivattiin Räykyn rinteille polku, jota pitkin myös pääsee paikalle, kunhan on vyöhykelupa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *