Tilhet tulivat

Se on semmoinen jokasyksyinen ääni, tilhien tilkutus. Tapasin luontokuvaajan kotikadulla ja neuvoin hänelle, että tilhet ovat liikkeellä. Tuu siekii kuvaamaan, tuumi lappeenrantalainen kuvaaja ja tietysti piti käydä kamera ja alkaa raksutella ruutuja.

Näytti siltä, että tilhet olivat aralla tuulella, pyrähtelivät pihlajaan ja välillä lähikoivuun. Kunnes apu tuli lähemmäs kuin arvasinkaan. Tilhien suosiman pihlajan vieressä oli mainostaulu ja kuinka ollakaan, mainoksen vaihtopuuhiin tullut mies aloitti työnsä. Juttelin siinä miehen kanssa ja tilhet huomasivat, että ei näistä mainosmiehistä taida vaaraa olla. Sain kuvata kyllikseni.

 

1 comment for “Tilhet tulivat

 1. Eri tiaislajit ovat kurkkailleet mökkimme
  ikkunaruutujen takana sen oloisina että
  oli pakko laittaa jo lintulaudat paikoilleen.

  Enimmäkseen niissä näyttää pyörivän pieniä, mustapäälakisia ja
  harmaanrusehtava rintaisia tinttejä, mikä lienee tarkempi
  määritys. Muutamia talitiaisiakin
  sekä töyhtötiaisia on näkynyt. Punatulkkunaaras
  tarkkaili tilannetta hieman kauempaa.

  Syysraikkaita kuvia tilhiparvesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *