Maan korkein

Tohmajärven ensi vuoden tuloveroprosentti 21,5 on maan korkein. Samaan yltää vain Vihanti Pohjois-Pohjanmaalla.

Veroprosenttiaan nosti 49 kuntaa ja laski kuusi. Keskimääräinen tuloveroprosentti on ensi vuonna 19,17.  Alhaisin on Saltvikissa Ahvenanmaalla 16,25. Laskijoita olivat Heinola, Keminmaa, Pelkosenniemi, Puolanka, Eckerö ja Geta.

Hesariin haastatellun Kuntaliiton varatoimitusjohtajan Timo Kietäväisen mukaan kansalaisten peruspalveluista vastaaminen on kunnille jatkossakin haasteellista. Väestön ikääntyminen lisää veronkorotuspaineita.

2 comments for “Maan korkein

  1. Äänestyskopissahan nämä kuntien asiat ratkaistaan neljän vuoden välein.Kaikki vaan ei sitä tajua vieläkään.

  2. Äänestyskopissa on melko suuret vaikutusmahdollisuudet. Tohmajärvellä kansa on antanut sellaiset valtuudet, että yksi puolue pystyy käytännössä päättämään lähes kaikista asioista mielensä mukaan, jos niin haluaa. Siinä sitä viisautta kaivataan, ja vastuu on tavallista rankempi. Äänestyksellä näköjään ratkotaan asia kuin asia, neuvottelemaan ei ole pystytty ollenkaan. Missä lienee vika? Kansassa ei ainakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *