Maitolaiturille kyytiä

Lauantaiksi luvattu tuuli oli puuskissaan niin raju, että Pappilanpellon luona kaatoi maitolavankin.

Paikalliset asukkaat suunnittelivat vuosia sitten maitolavan siirtoa tiestä katsottuna taaksepäin ja samalla bussipysäkin levikkeen suurentamista. Idean asteelle se jäi tuolloin. Hanke sai tänään uutta tuulta ja potkua, kun luonto otti ohjat käsiinsä ja aloitti siirtotyöt suunniteltuun suuntaan ja paikkaan, toki hiukan väärään asentoon. Mitäs pienistä! Loput työstä jäi kyläläläisille. Kylä kiittää riuskaotteista talkootyöläistä!

"Konkreettista ja näkyvää talkootyötä". Kuva: Heino Turunen.

Share

17 comments for “Maitolaiturille kyytiä

 1. Ihan hyvä alku hommalla. Alustan lahosuojauskin on nyt hyvä suorittaa yksin tein. Toivottavasti maidot eivät kaatuneet maahan.

 2. Otsikko teksti ei ollut kokonaan minun omaani, vaan se tuotettiin Eiran kanssa yhdessä ja hauskalta se näyttää, vaikka tapaus onkin jotain muuta vaikkakin kuva-kertomanakin hauska.

 3. Taisi olla ko. laiturin viimeinen kyyti…?! Siinähän se pötköttää edelleen selällään! Pitänee käydä huomenna viemässä kukkia laiturin päälle!

  Ei jaksa nousta ylös ilman avustusta! Olisiko kylällä traktorin omistavia maanviljelijöitä nosto/vetoavuksi? Kukahan laiturin ns. omistaa? Ihmetyttää varmasti tämä ns. ”vainaja” ohikulkijoita…

 4. kyllä toi harmittaa pitäis se pois saada. nostaahan se raerinteen esko sen pois

 5. Siinä se edelleen lepää, johon kaatui 12.toukokuuta! Pitäisiköhän tehdä siitä juhannuskokko…? =)

 6. Ei vielä polteta. Jos vaikka nostavat Liettuassa jogurtin hintaa, niin että tarvitaan suomalaista. Sitten kun on siirrytty pörssilandioista takaisin kansallisvaltioihin ja kotimaisen ruoan arvostukseen ja kuluttajista kansalaisiksi. Ierikka

 7. Kannattaisko siirtää laituri kylätalon kesäteatterin markkina-alueen tuntumaan uusiokäyttöön .vois toimia myyntikatoksena tai esiintymislavana soittajille laulajille yleisötapahtumissa.kyllä laituri kestää nostamisen kuomaajalla tukkiauton pankoille .katsokaa mallia Vanhan savotan sivulta,värtsiläpäiville mainio esiintymislava

 8. Hyvä Esko. Siinäpä mainio ajatus. Tuskin laiturin nykyiset omistajat siitä pahastuvat.

 9. Niin, jos ei enää maitoja laiturille kuskatakaan, niin voisihan siitä Arppen pihassa myydä Wärtsilän mustan mukuloita. Ierikka

 10. Ja nimeksi laiturille uusiokäyttöön vois antaa Perunateatteri Wärtsilän Mustat Pistetään vain työryhmä koolle ja lykätään laituri pystyyn .Erkki voisit toimia Wärtsilän Mustien puheenjohtajana ja kutsua työryhmän koolle .Tästä se lähtee laiturin uusi kukoistus.

 11. Jos perinteitä vaalitaan ja halutaan jotakin romantiikkaa säilyttää menneistä ajoista niin sanoisin maitolava pystyyn kiireemmiten entiselle paikalleen.
  Huomatkaa säännökset. Se on kaava-alueella ja tieviranomaisen hallinta-alueella. Jos lähdetään siitä asiasta joka oli jo vireillä kyläpiällikkö aikanani, jolloin omistaja tahojen esityksestä tein esitykset, niin kunta -että tieviranomaiselle. Silloinen esitykseni on vain jähmettynyt jonnekkin. Paikalliset maitolaiturin omistajat olisivat silloin talkoo työnä tehneet levityksen ja siirron jolloin lava olisi saatu pois Hiidenvaarn tieltä tulijoiden näkemä esteenä poistettua. Nykyinen tilanne on sikäli erikoinen, että nyt jos koskaan kannattais lähettää kiireellisyys merkinnällä lupa-anomukset em toimenpiteestä. Kun toimeen ryhdytään niin neuvoisin madaltamaan laiturin korkeuttakin pariin kymmeneen senttiin, niin se olisi samaa linjaa missä muut kunnat ja kylät ovat EU- hankkeinakin toteuttaneet ko juttuja.
  Joten omistaja tahot pika pikaa Pitäjäyhdistykseen juttusille ja yhdessä viemään asiaa eteenpäin. TÄTÄVARTENHAN MEILLÄ ON PITÄJÄYHDISTYS (kehittämisyhdistys). Näin ainakin minunaikanani

 12. Ajelin asioilla kylällä. Siellä se maitolaituri yhä pötkötti. Mistä nyt kiikastaa? Traktoreita ja miehiä kylällä tiettävasti on.
  Sadepäiviäkin on ollut, jolloin muut työt ehkä vähemmällä. Ei pitäisi odottaa enempää, kun Värtsilä-päivätkin lähestyy. Eskon siitä läheltä haastan nyt hommiin.Kavereita avuksi!

 13. Irenen vetoomus on kannatettava. Ei meille mallia rajan takaa!!!!!!
  Ierikka

 14. Elä hättäile, istu ja leppäile. Hittaasti hyvä tulloo. Mitähän niitä muita vanhoja kansan sanontoja lieneekin.
  Tämänhetken tarkemmat tiedot maitolavasta saisi Kyläpiälliköltä, olin paikalla, kun viime viikolla tieherrojen kanssa oltiin paikanpäällä tutkailemassa lavan kohtaloa. Tietojeni mukaan homma on jo käynnissä, odotellaan niin kyllä siitä vielä hyvä tulloo.

 15. Joo, joo! Lemin 11. käsky: ”Ei siun piä hättäilemän!” Tähän värtsiläinen jatko: ”Leminrinteelle mennään ylämäkkee!” Ierikka

 16. Mistä lie sanonta; ”Kyllä mäki velekasa maksaa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *