Patsolan koulun 50-vuotisjuhla 1967

Kuvat ovat koulun 50-vuotisjuhlasta vuodelta 1967. Niistä välittyy juhlan arvokas tunnelma. Kuva poikakuorosta on aivan sykähdyttävä.

Poikakuoro esiintyi. Kuva: Arja-Leena Törrösen kotialbumi. Kuvaaja: ei tiedossa.

Paikalle oli kutsuttu valokuvaaja ikuistamaan juhlia.

Kouluilla järjestettiin vielä 1960-luvulla äitienpäiväjuhlia. Teuvo sai taas yhden hyvistä ideoistaan – isät mukaan juhlia järjestämään. Ei varmaan ollut vaikeaakaan innostaa miehiä osallistumaan.

Kuva: Arja-Leena Törrösen kotialbumi. Kuvaaja: ei tiedossa.

Askartelimme paperikukkia, joita isät juhlavieraiden saapuessa kiinnittivät äitien rintamuksiin.

Miehet olivat Teuvon kanssa harjoitelleet ohjelmia. Harmittaa, kun en muista tarkemmin, vain sen, että tunnelma oli riemukas.

Kaiken kruunasi kahvihetki. Miesten uljas rivistö, pyyhkeet käsivarrelle taitettuina, saapui kaatamaan kahvia ja tarjoilemaan leivonnaisia.

En muista, mikä vuosi oli kyseessä, eikä ole valokuviakaan, vain näitä hämäriä muistikuvia. Toivonkin, että joku muistaisi tarkemmin.

Arja-Leena Törrönen

9 comments for “Patsolan koulun 50-vuotisjuhla 1967

 1. No jopa on ilmassa juhlan tuntua ! Upeeta
  Hetken kun tuijottaa kuvia niin alkaa yksi ja toinen näyttää tutulta.

 2. Onko tuo kuorokuva todella vuodelta 1965? Perustelen sillä, että siinä näyttää olevan Arto Väyrynen ja Jorma Sistonen. Muistelen heidän olleen kuorossa, johon Teuvo ei minua kelpuuttanut (sehän harmittaa vieläkin ja oli osoitus sen ajan kannustavasta opetustavasta, mutta tämä ei tähän nyt kuulu). Me aloitimme koulumme Patsolassa syksyllä 1966, eikö vain. Kun kuvassa näyttää olevan vielä minusta Tikan Hannu ja Karhisen Juha, jotka ovat minua nuorempia, niin sillä perusteella ajoittaisin valokuvan aikaisintaan vuoteen 1967.
  Kun oikein pinnistän muistiani, niin mielessäni ei ole ollenkaan koulun vuosijuhlia. Pääsin syksyllä 1970 oppikouluun.En tunnistanut tuosta Matti Tolostakaan, joka aloitti oppikoulun myös samaan aikaan. Eli jos minä ja Matti emme ole tuossa kuorokuvassa, niin se johtuu varmasti siitä, että olimme jo oppikoulussa Tohmajärvellä. Matti oli sellainen laulaja, jota ei kukaan pistänyt paremmaksi. JOrma tuli sitten vuotta myöhemmin oppikouluun. Silloin tämän kuvan ajoitus menisi jo vuoteen 1970 tai ihan alkuvuosiin.
  Voin olla väärässäkin, mutta vuodet eivät nyt mielessäni stemmaa.

 3. Älä välitä Markus – Teuvo ei kelpuuttanut myöskään minua, kun oli tarkoitus harjoitella lauluja Patsolan koululla joskus tänne tultuamme –
  enhän minä olekaan mikään laulaja, mutta menin vaan uteliaisuudesta kokeilemaan. MirjaSisko

 4. Olet, Markus, aivan oikeassa, vuodet eivät stemmaa. Olen pahoillani. Olisi pitänyt näinkin tärkeässä asiassa ensin tarkistaa tietojen pitävyys. Innostuin niin kuvien löytymisestä, että toimin taas ennen kuin ajattelin. Molemmat kuvat ovat Patsolan koulun 50-vuotisjuhlasta vuodelta 1967. Juhlasta oli artikkeli Karjalanmaassa. Lähde: Tietokanta Käkönen.

 5. No, se harmitus oli enemmänkin itseironinen kommmentti. Patsolasta on hyvät muistot kaikkiaan. Noista vuosista semmoinen havainto, että aiemmin viisi vuotta tuntui pitkältä ajalta, mutta nykyään viisi vuotta tai kymmenen vuotta sitten tapahtuneet asiat tuntuvat ihan eilispäiväisiltä. Ja vuodet ovat lyhentyneet ihan huomaamatta. Pari vuotta sinne tai täneen ei enää tunnu missään…mukavaa kohdata sinutkin Arja-Leena vuosien jälkeen vaikka näin verkkolehden kautta.

 6. ”Hätä ei ole tämän näköinenkään”, korjataan jutun otsikko. Oikaistaanhan painetunkin lehden painovirhepaholaisia viiveellä.. Huvittava painovirhe oli viime viikon uutis-alasimessa.. oli tarkoitus puhua jutussa varmasti rajavartiosta.. oli lipsahtanut .. Harvarajavartiosksi…tai haravavartioksi…. tai jotain sinnepäin… en enää muista.. mutta huvittavaa oli…

  Kukin tekee silti vain parhaansa! Hyvä me ja te! Kaikki jotka jotakin ylipäätään tekevät! Onneksi ihmishenkiä ei menetetä näissä virheissä…

 7. Olipa helpottava tunne tällaiselle huonomuistiselle lukea noin myönteisiä kommentteja. Kiitos!

 8. Minulle jäi pysyvästi mieleen kouluaikana Teuvon sanat: ”Eräällä oppilaallani oli hyvä ääni, muttei musiikkikorvaa ollenkaan” tarkoitti mun veljeä jolla oli hyvä ääni, mutta kun laulut meni aina nuotin vierestä.

 9. Löysin Värtsi-verkkolehteä selaillessani komean poikakuoron kuvan vuodelta 1967. Tuo kuva on minunkin albumissani ja muistan (toivottavasti) jopa laulajatkin. Minua hieman harmitti silloin, kun rusetin toinen haara oli livahtanut kauluksen alle. Patsolan koulun 50 -vuotisjuhlassa esitimme mm. Siniristilippumme -laulun. Kuoron johtajana tietenkin Teuvo Tikka.

  Ylärivi vasemmalta: Arto Väyrynen, Vesa Honkanen, Soini Kokkonen, Pertti Kattelus, Ari Jormanainen, Veikko Hämäläinen, Paavo Raerinne, Reijo Piipponen.
  Alarivi vasemmalta: Hannu Tikka, Matti Tolonen, Jorma Avonius, Veijo Tikka, Tuomo Hyttinen, Jorma Sistonen, Juha Karhinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *