Luontodokumenttia, livenä kotoa!

Internetissä on useita ns. live kameroita, joita on sijoitettu mm. lintujen pesäkoloihin- ja puihin, karhujen pesiin, jne.

Niitä on mukava seurata! Varsinkin kun kuvan laatu on ensiluokkaista kera äänen! Virossa ollaan näissä asioissa hiukan Suomea edellä?

Eestin merikotkan pesäpuun videokamera oli hiljainen vuonna 2011, mutta toinen pesäkamera näytti lähetystä viime vuonna pikkukiljukotkan pesältä. Hieno lintu sekin!

Toivotaan, että tänä keväänä/kesänä saamme seurata uljaan merikotkan pesintää!

Linkit eri pesäkameroihin:

Kuva otettu videolta 20.3.2012 klo 15:37.

 

Lisää kameralinkkejä (Looduskaamerad) täältä.

Lisätkää kommentteina muitakin linkkejä pesäkameroista tai vastaavista, joita olette löytäneet netistä. Mielellään reaaliaikaisia LIVE lähetyksiä.

Alla videotallenne livelähetyksestä vuodelta 2010, jolloin saimme seurata merikotkan poikasten kasvamista.

Milloinkahan on Värtsilästä katsottavissa vastaavaa luontodokumenttia? Odotellaanko niitä luvattuja valokuituyhteyksiä..?

8 comments for “Luontodokumenttia, livenä kotoa!

 1. Minulla on vähän kaunainen suhde supikoiriin. Lemillä nimittäin heräsin eräänä yönä siihen, kun samojedikoiramme haukkui vimmatusti. Menin ulos ja näin, että supikoira härnäsi Laikaa tarhaverkon läpi. Otin kiven maasta ja heitin häiritsijää. Mutta kuinka kävikään! Käsi lähti olkavarresta sijoiltaan. Reissu sairaalaan, nukutus, käsi paikoilleen ja tukiside kaulasta kyynärvarteen.

  Se oli toinen kerta. Yhteensä sijoiltaan pääsemisiä on neljä. Onnneksi ei enää vuosiin. Joten voin antaa kohta supikoirillekin anteeksi.

  Ierikka

 2. Kyllä on mahtavaa seurata tuota kotkan perheen elämää. Seurasin eilen illalla reilun tunnin pimeän tuloon saakka. Nälkäisenä piti poikasen mennä nukkumaan. Ei ollut syötävää. Tänä aamuna viiden maissa poikanen oli yksin ja emo ruokaa etsimässä. Myöhemmin isäkin käväisi pesällä ja toi jotain pikku purtavaa. Toivottavasti tämä pesintä onnistuu.

  Erkille sanoisin; muista syntymävuotesi äläkä visko kiviä..

 3. Olen seurannut tätä merikotkan pesäelämää päivittäin siitä saakka kun n kuukausi sain tiedon. Poikanen oli kasvanut jo lähes emonsa kokoisiksi kun sivusto sammui. Linkki on otettu pois noin viikko sitten.

  Alkuun poikasten syöttö meni niin, että emo otti isosta lahnasta pieniä ruodottomia siivuja. Emo itse nieli lahnan isot kylkiruodot sekä selkärangan nivelet sellaisinaan. Poikanen sai parhaat fileet. Jossain vaiheessa pesällä oli kala, mutta emot eivät ruokkineet varmaan koko päivään. Tarkoitus lienee ollut, että poikanen itse opettelee repimään kalansa.

  Helteellä emo oli auringon puolella varjostamassa poikasta ja sateella oli sateen suojana.

 4. On ollut mukava seurata tämän virolaisen sivuston linnunpesiä pitkin kesää. Viimeisimpänä on Kalasääsken (kalakotka 2)pesässä on ollut toimintaa. Sen kaksi poikasta ja emolinnut lienevät päässeet muuttomatkalle. Pesään on jäänyt kuollut lintu. Raato on siellä vielä, ainakin nyt lokakuun puolivälissä.

  Kuka tietäisi lintujen rengastuksesta. Tämän kuolleen tunnuksesta voi selvästi lukea ”OK” Pesän omat poikaset ovat saaneet tunnukset ”OJ” ja ”OH” joten tämän pesän poikanen se ei ole vaikka tunnukset ovat aakkosissa peräkkäin. Vai onko kalasääskien perheissä useampi kuin yksi äiti ja yksi isä. Emojen tunnukset U5 ja AF (AF on epävarma).

  Alpo ihmettelee

  http://www.eenet.ee/EENet/kalakotkas2.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *