Salviakala

Kuvassa palapaistikkaat on peittyneet Salvian lehtien alle. Sitruunaviipaleet unohtuivat kuvasta kun oli kiire ottaa kuva ennekuin kalat jäähtyy.

Kati Television ”Katin keittiössä” valmisti joskus herkullisen näköistä salviakalaa.

Se tehtiin suurinpiirtein niin, että haettiin kaupasta kuha- tai siikafiettä sekä tuoretta salviaa pikku ruukullinen. Kalat paistettiin melkein kuivalla pannulla ja aseteltiin nätisti lautaselle. Sitten laitettiin pannulle könttä voita ja siihen ne salvian lehdet kiehumaan. Sitten kaadettiin voisula kala-annosten päälle ja salviat heitettiin roskikseen.

 

Minulla on kaupat kaukana ja kala on siellä kallista. Järvestä saa kalaa hakupalkalla ja Salviaa kasvaa kasvimaalla. Teen silloin tällöin ”Katin kalaa” hauesta, mutta en heitä Salvioita pois, koska Salvian lehdet paistuvat suussasulavan rapeiksi. Turha niitä on heittää pois.

 

 

1 comment for “Salviakala

  1. Ei ole pudonnut omena kauas kämppäemännästä, sanoo ikivanha kansanvitaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *