Värtsiläisten seuralta uusi kirja

Värtsiläisten seuran uusi johtokunta, oikealta pj Aulis Kosonen, Ilmari Majoinen, Liisa Lukkarinen, Pirkko Tervola, Maija Hiltunen, Pirkko Kejonen ja Leena Koljonen.

Värtsiläisten seura piti vuosikokoustaan 14.3.2012 Wanhassa Jokelassa. Tavanomaisten vuosikokousasioiden lisäksi asialistalla oli ja kokouksessa keskusteltiin seuran eroamisesta Karjalan Liitosta. Lähtökohtana tälle keskustelulle oli Karjalan Liiton jäsenmaksujen korottaminen ja se, että jäsenmaksusta Karjalan Liitolle ja sen Pohjois-Karjalan piirijärjestölle menevän osuuden jälkeen jää  vain pieni osa seuran omaan toimintaan. Kokouksen päätös Karjalan Liitosta eroamiseksi oli yksimielinen. Sääntöjen mukaan asia on käsiteltävä vielä ylimääräisessä vuosikokouksessa kulumassa olevan vuoden aikana. Vuosijäsenmaksuksi päätettiin johtokunnan esityksestä 15 euroa.

Värtsiläisten seuran vireään toimintaa kuuluvat kuukausittaiset jäsentapaamiset ohjelmineen ja retket. Toukokuussa kierretään Pielinen ja heinäkuussa on vuorossa kolmen päivän mittainen kotimaan kesämatka. Värtsilä-päivään osallistuminen on jo vakiintunut ohjelma ja heinäkuussa pistäydytään myös rajan takaisessa Värtsilässä.

Hilkka Partanen iloitsee kirjan valmistumisesta.

 

Seuran johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Aulis Kosonen. Johtokunnan jäseniksi tulivat valituksi Maija Hiltunen, Pirkko Kejonen, Leena Koljonen, Liisa Lukkarinen, Ilmari Majoinen ja Pirkko Tervola, joista nyt uusina Maija Hiltunen.ja Leena Koljonen. Leena Koljonen on tosin aiemmin toiminut johtokunnassa useita vuosia. Seuran kunniajäsen ja johtokunnan pitkäaikainen uuttera toimija Hilkka Partanen halusi vapautua johtokuntatoiminnasta ja ehdotti sijalleen valittavaksi Maija Hiltusen. Yhdistyksen toiminnan tarkastajiksi vuodelle 2012 valittiin Anneli Simonen ja Heikki Tukiainen.

 

Värtsiläisten seuralla on ollut kirjahanke, joka nyt ollaan saamassa päätökseen kun Unto Martikaisen toimittama teos Vireä Vanha Värtsilä valmistuu kevään aikana, ja vuosia valmisteltu hanke toteutuu.

Värtsiläisten seuran uuden julkaisun kansiasu. Etukansi oikealla , takakansi vasemmalla.

9 comments for “Värtsiläisten seuralta uusi kirja

 1. Onnea uudelle hallitukselle sekä ssuuuuureet onnittelut uuden kirjan johdosta !

 2. Kun tuossa kansiesittelyssä oleva teksti ei ole luettavissa, lisäsin tekstiosuuden selvemmin luettavana kuvana.

 3. Kylätalolla käydessäni näin myös uuden kirjan, Hemppa oli toimittanut upean valokuvateoksen tästä meidän omasta Värtsilästämme.

  Kiva mainos kuvin ja sanoin kylämme maisemistaja erikoispiirteistä.

 4. Kiitos aktiiviselle Värtsiläisten seuralle! Teette arvokasta järjestötyötä tässä kuntaliitosten historiallisessa ilmapiirissä.
  Ierikka

 5. Seuran uuden johtokunnan esittelykuvassa on puheenjohtaja Aulis Kososen kädessä puheenjohtajan nuija, jonka edesmennyt jäsenemme Uuno Kettunen teki ja lahjoitti seuralle 5-vuotiskokouksessa 1985. Uuno oli ”käsikäs” mies, jolla oli kotonaan useita kauniita puutöitä. Uuno oli muutenkin mukava mies!

 6. On se hyvä, että nuija on pöydällä eikä pöydän ympärillä. Ja kun se on emeritusylirikoskomissaarin kädessä, niin ei voi nuijalla nuijia ketään päähän. Eikä tarvitse myöskään odotella, että ideat tulevat kuin apteekin hyllyltä. Tässä mielessä tarjoan teille, rakkaat Värtsilän ystävät, yhtä ideaa: Mitä jos palautettaisiin takaisin paikalleen se kilometripylväs, jonka päällä ovat istuneet ainakin Tapani Kolehmainen, Pentti Hurri ja Aulis Kosonen. Paikalta oli ennen sotia 74 km sekä Joensuuhun että Sortavalaan. Tieto on dokumentoitu valokuvilla.

  Minulla on huhupuheena saatu tieto pylvään nykypaikasta. Mutta tarvittaisiin kohteliaisuutta asian hoitamiseksi, talkootyötä ja traktorin hevosvoimia. Tavoitteena olisi kahvipaikka Kaurilan ja Värtsilän välillä. Sopisi siinä Koukkarin mäennyp-pylällä myös viivähtää Leminrinteellä käynneillä? Ierikka

 7. Toivotan onnea uudelle kirjalle !
  Mistä sen voisi tilata tänne ruotsiin .
  Olisin kiinnostunut sen sisällöstä.
  Maila

 8. Eiköhän tuo kirjan tilaus (varaus, kirjahan ei ole vielä ihan valmis) onnistune Värtsiläisten Seuran sihteeriltä. Tuossa kommenttipalstan alapuolella on linkki Värtsiläisten seuran kotisivulle ja sieltä löytyvät yhteystiedot. Värtsiläisten Seuran kotisivu näkyy olevan päivitystä vailla, mutta sihteerin tiedot ovat tietääkseni ajan tasalla.

 9. Kiitos Seppo Pusa.
  Täällä ei Nordea enää välitä maksuja suomen Nordea pankkiin.
  Yritin maksaa Värtsiläseuran jäsenmaksua ja sain maksukuitin takaisin pankista.
  Pitää mennä pääpankkiin ja täyttää kaiken maailman paperit.
  Ei auttanut vaikka maksukortissa oli kaiken maailman numerot, ja tavallaanhan laskut menee pääpaikalle.
  Tämä maa on niin ihmeellinen.
  Eihän tämä luulis olevan mikään ulkomaa.
  En ole laittanut dataani minkäänlaista rahapankkia josta vois maksaa.
  Muutenkin ryöstävät jo kaupungilla käydessä kaupassa, että saa tyhmä ihmetellä , vaikka lompakko on varmassa taskussa.
  Tämä on ihan täysi villilänsi.

  Saa laulaa, että ” on maailmassa monta ihmeellistä asiaa…”
  Maila vaan ajattelee

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *