Tohmajärven rajavartioasema voitti

 

Tohmajärven rajavartioasema voitti Pohjois-Karjalan rajavartioston
järje
stämän 68. Rajaviestin, joka hiihdettiin Lykynlammen hiihtokeskuksen alueella 15.3. kauniissa kevätsäässä. Mukana      A-sarjassa oli 5 joukkuetta.

Voittaneessa Tohmajärven joukkueessa hiihtivät Vesa Mustonen, Petri
Tuupanen, Tarmo Häkkinen, Risto Laitinen, Seppo Väistö, Marko Kervinen, Esa Huovinen, Hannu Nykänen, Risto Möttönen ja Timo Könönen. Joukkueen johtajana toimi kapteeni Mika Susi, joka otti vastaan kiertopalkinnon joukkueen puolesta.

 Lopputulokset:

1. Tohmajärven rajavartioasema 2.52.02

2. Ilomantsin rajavartioasema 2.52.21

3. Lieksan rajavartioasema 2.59.26

4. Esikunta 3.01.23

5. Niiralan rajatarkastusasema 3.27.26

Lähde rajavartioston tiedote.

Alpo Rummukainen oli seuraamassa kilpailua ja kertoo:
Tohmajärvi nujersi Ilomantsin viime metreillä eli sakkokierroksilla. Ilomantsin ankkuripartio ampui 7 sakkokierrosta ja Tohmajärvi 3. Tohmajärvi oli jäljessä, mutta voitti vajaalla puolella sakkokierroksella. Erittäin jännä kamppailu.

Tohmajärven rajavartioaseman voittoisa ankkuripari.  Kuvat Alpo R

Mika Susi vastaanotti joukkueen puolesta ykköspalkinnon.

13 comments for “Tohmajärven rajavartioasema voitti

 1. Paljon Onnea!

  Reilu voitto ja vieläpä täysin tyylipistein.

 2. Hienoa mukavat rajanvartijat, jotka partioitte myös Kaustajärvellä!
  Res. vänrikin ilmoitus: ”Rajalla rauhallista!” Ierikka

 3. Se olikin ensimmäinen kerta kun sain olla seuraamassa rajaviestiä alusta loppuun. Ennen Rajaviesti olikin vaikea seurattava kun olisi pitänyt joko hiihtää mukana tai keksiä muita konsteja.

  Nyt viestikapulana oli suksen varakärjen sijasta Virve radio, joka A-sarjalaisten piti pujottaa Virve-taskuun numerolapun alle.

  Uusia sarjoja oli mukana kuten Rajamieskilta, Rajan elektroniikkakorjaamo, valitettavasti reserviläisten joukkuetta ei tainnut olla.
  =================

  Ollessani 70 luvuillaRajassa Tohmajärvellä niin rajaviestin aikaan saattoi päivystäjän puhelin soida yöllä muutaman tunnin välein ja sieltä kuului ”Täällä kapteeni evp Otto A Pitkänen. Mitenkä se meidän komppania pärjää?”

  Joku voisi tietää hänestä enemmän. Hän oli vannoutunut Rajaviestin seuraaja ja Tohmajärven kannustaja.

  Päivystäjäksi oli Rajaviestin ajaksi järjestetty viestimiehet koska he välittivät rajaviestin vaihdon tulokset sähköttämällä yhteisantona komppanioiden kesken sekä Onttolaan

 4. Onnittelenpa minäkin voittanutta joukkuetta. Hiihtäminen on ollut minustakin mukavaa.
  Luovuttaja

 5. Jatkoa
  Tuttu paikka tuo Lykynlampi nuoruudesta – aina Niinivaaralta hiihdettiin sinne. Kävimme Sepon kanssa muutama kesä sitten katsastamassa onko se entisen näköinen ja onko mäet tallella.
  Tämä unohtui edellisessä kertoa. Pusan Mirja

 6. Tietäisikö joku kiteeläinen tuosta OA Pitkäsestä jotain? Tietääkseni hän on vielä elossa. Hän varmaan ilahtuisi jos saisi tietää että ”meidän komppania” voitti Rajaviestin.

 7. Otto A Pitkänen on kuollut ajat sitten; jos eläisi, olisi varmaan jo pitkästi yli 100 v. Tulipa rajaviesti 70-luvulla seurattua alusta loppuun ”virkatyönä” useaan kertaan. Niin on viesti kuin Rajavartiolaitoskin muuttunut noista ajoista täydellisesti – liekö suunta parempi vai huonompi? Onpa noita muistoja noilta ajoilta ml Otto melkoinen määrä linjalta Kainuu – Kuusamo – Karjala – vaan ei Lappia, joten Irvin Goodmanin laulu ”Ryysyranta” ei ihan toteudu; Lapin tilalle on laulettava: Hesa, josta loikkaus syntymäkotikuntaan Valkealaan. Ystävien kautta olen pysynyt jyvällä RVL:n suurista muutoksista. Hyvää eloa ja oloa rajoille!

 8. Moi Markku! Kiva kuulla Sinustakin jotain
  Oltiinkohan samaan aikaan Tohmajärvellä. Sinä kuvasit lintuja ja minä äänitin niitä. Äänitän vieläkin.
  Olen sellaisessa paikassa nyt, että on mahdollisuus mennä Ryysyranta pubiin päiväkahville

  Terv Alpo R

 9. Kapteeni Markku Kola oli oli komppaniamme päällikkö Sissik/P-KR saapumiserä 3/77 hän oli hyvä ja asiallinen päällikkö. T. Res. Ylikersantti Rissanen RA

 10. Hei,

  Täällä Otto A Pitkäsen lapsenlapsi. Serkkuni löysi keskusteluketjun ja vaikka keskustelusta on kauan halusin käydä lähettämässä terveiset, jos vaikka tavoittaa keskustelijat. Voin hyvin kuulla ukin äänen kun hän tiedustelee kommpanian menestystä, innokas urheilumies kun oli. Kiitos muistosta! Lämpimin terveisin,

 11. Tervehdys Viivi Pitkäselle. Tuolla aikaisemmassa kommentissa kerroinkin jo ensi tapaamisesta Otto A:n kanssa (puhelimessa) Olin päivystäjänä rajaviestin aikaan (vuodesta 63 alkaen) Tohmajärven komppaniassa Puhelin pärähti soimaan aamuyöllä ja minä unentokkuraisena kuuntelin ”Täällä kapteeni Otto A Pitkänen, mitenkäs se meidän komppania pärjää, joko on tulleet vaihtoon Talikkajärvelle ?” Mikä ihmeen kapteeni soittaa pitkin yötä ?? Joka vaihdon tilanteen hän kyllä halusi tietää. Kaikki vanhemmat rajamiehet kyllä tunsivat, että Tohmajärven vankka kannustaja siellä soittelee, mutta kertahan se on ensimmäinen nuorelle miehelle kuten minäkin. Varmaan me soitettiin väliaikatietoja hänelle päinkin. Kaikki vaihdot sähkötettiin yhteisantona lennättimelläTohmajärven, Ilomantsin, Lieksan sekä Onttolan kesken. Tätä varten laitettiin sähkötystaitoinen henkilö yö-päivystäjäksi.

  Kaikkea hyvää ja reipasta mieltä
  Alpoaatos Rummukainen

 12. Täällä toinen O. A. Pitkäsen lapsenlapsi. Minäkin muistan Viivin tapaan monesti kuulleeni, kun ukki soitti kyselläkseen tilannetta – pesäpallonkentällä. Silloinen KiU ja joukkueen menestys oli hänelle sydämen asia.
  Otto-ukki kuoli 22.6.1982 eli jokunen vuosi sitten. Hän oli loppuun asti hyvin sotilaallinen ja isänmaallinen urheilumies.
  Oton ja vaimonsa Eevan lapset ovat myös kaikki viisi jo siirtyneet taivaallisen urheilujiukkoihin; viimeisimpänä pesueen nuorin Pentti reilu vuosi sitten elokuussa. Lastenlapset (8 elossa olevaa) asuvat melko kattavasti ympäri Etelä-Suomea
  Oikein hyvää jatkoa kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *