Maailman turuilta

Värtsi on saanut ulkomaankirjeenvaihtajan. Värtsilästä 1960-luvun lopulla opintielle lähtenyt henkilö on luvannut ilahduttaa verkkolehden lukijoita silloin tällöin jutuilla ja kuvilla. Hän käyttää nimimerkkiä VTOH.

Ensimmäinen tarina tuli keskeltä Kiinaa Zhuzhoun kaupungista, jossa vietettiin pienimuotoista maamme itsenäisyysjuhlaa. VTOH on tehnyt 1970-luvun puolivälistä hommia ulkomailla, ollut mukana projekteissa Arabian niemimaalla, Egyptissä, Vietnamissa, Kiinassa, Mongoliassa… Viimeiset parikymmentä vuotta on mennyt erilaisissa Kauko-Idän hankkeissa.

Toivotamme uuden kirjoittajan tervetulleeksi joukkoomme. Lukijamme ovatkin kansainvälistä porukkaa. Värtsiä silmäillään tällä hetkellä noin 35 maailman maassa. Pitkään ihmettelin, kuka tai ketkä mahtavat olla aktiivisia lukijoitamme Mongoliassa…

1 comment for “Maailman turuilta

  1. Jokohan olisi alettava kirjoittaa Värtsilä tuplaveellä. Saksalaistenkin pitäisi lausua Wärtsilä veellä eikä äffällä. Nekun lausuvat esimerkiksi ”Faater”, vaikka isä saksaksi kirjoitetaan Vater. Miten lie Kiinassa? Olishan tuplavee leveämpikin kuin se tavallinen vee. Niiralassakin taitavat tiet leventyä!? Onhan myös niin, että Wärtsilän kylään mahtuisivat paremmin myös meidän pienemmät kylämme, kuten Patsola, Uusikylä, Kaustajärvi, Kenraalinkyläkin jne. Tämä nyt on vain spekulaatiota, kun muodissa ovat kaikenlaiset alueliitokset ja -laajennukset. – Mutta ihan tosissaan: on aihetta olla ylpeä tästä meidän verkkolehdestä. Muutaman päivän matkallakin sain perillisten läppäreillä lukea kuulumisia kotiseudulta. Kiitos siitä! Kerron lähipäivinä erään uutisen tuolta matkalta. Kun saisin ensin neuvoa, miten voi Ullan digikamerasta siirrettyä kuvan verkkolehteen. Heippa! lausuu nykysuomella Ierikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *