Kh: ei neuvotella

Tohmajärven kunnanhallitus esittää valtuustolle, ettei kuntaliitoksista neuvoteltaisi minnekään suuntaan. Kunnanjohtaja Olli Riikosen esitys neuvotteluista Keski-Karjalan suuntaan meni nurin äänin 7-0 ja Joensuun suuntaan äänin 4-3. Vastaesitykset tulivat keskustalta, jolla on valtuustossa yksinkertainen enemmistö. Kunnanhallituksen päätöksistä kertoi verkko-Karjalainen.

Kuntaliitosasiat tulevat valtuustossa esille joulukuun 12. päivänä. Budjetin tasapainottamiseksi pitäisi kunnanhallituksen mukaan ottaa esille lomautukset tai irtisanomiset.

7 comments for “Kh: ei neuvotella

 1. Pitäisikö kysymys kuntaliitoksista asettaa historian raameihin? (Voisi puhua sitten ”raamisopimuksista”!) Historiasta löytyy mm. tieto Pälkjärven yhden osan Värtsilään siirtämisestä, sitä ennen Värtsilän tehdasseurakunnan syntyminen osaksi Tohmajärveä, itsenäiseksi kirkkoherrakunnaksi muuttuminen v. 1909 ja lopulta palaaminen takaisin osaksi emäseurakuntaa Tohmajärveä v. 2003, Värtsilän kunnan syntyminen v. 1920 ja lopettaminen v. 2005 jolloin syntyi nykyinen Tohmajärven kunta. Kauempaa menneisyydestä löytyy mm. Kiihtelysvaaran kappeliseurakunnan itsenäistyminen Tohmajärven seurakunnasta ja Kiihtelysvaaran kunnan syntyminen ja liittyminen Joensuuhun. Jne, jne… Alueiden ja hallintoyksiköiden muodostumiselle löytyy yksi ainoa syy: tarkoituksenmukaisuus! – Olisiko nyt aika tehdä iso remontti? Mitä virkaa on lääneillä, kun ei ole kuvernöörejä keisarin/ kuninkaan edustajina kansan edessä? Mitä tehdään maakunnille, jos kunnat laajenevat? Mitä virkaa on kunnilla, jos ne eivät kykene hoitamaan lakisääteisiä velvoitteitaan? Olisiko seuraava remontti sellainen, että ministeriöistä on suora ja välitön yhteys maakuntiin. Maakuntien sisälle syntyisi suhteellisen vapaamuotoisia yhteisöjä ”kylätaloineen”, joissa ihmiset – kansalaiset – loisivat toimintaansa. Maakuntien poliisit valvoisivat, että pysytään lain ja hyvän maun suojeluksessa. Maakunta vastaisi tasapuolisesta, oikeudenmukaisesta ja mahdollisimman laaja-alaisesta terveys- ja sosiaalisesta työstä sekä kouluista. No, niin, eipä taida tällaisilla ajatuksilla päästä edessä olevissa kunnallisvaaleissa edes Tohmajärven kunnanvaltuustoon, mutta eipä olla pyrkimässäkään. On tuo muisti alkanut reistailla. Unohtaisin varmaankin ilmoittaa, milloin tilalleni kokoukseen pitäisi kutsua varamies/-nainen. Muuten kyllä mielikuvitus lentää, niikuin lukija huomaa. Ierikka

 2. Euroopan valtiovarainministerien kokouksessa tehdään juuri nyt päätöksiä tulevaisuudestamme.Jos euro säilyy yhteisenä valuuttana,Euroopan liittovaltio on silloin jossain muodossa hyvin todennäköinen.Suomi taas Euroopan pieni pohjoinen osavaltio jossa on muutamia kymmeniä hallintokuntia.Ehkä Värtsilä on silloin kaupunginosa Joensuussa mutta värtsiläiset ovat aina värtsiläisiä jos/kun niin haluamme.

 3. Pitää muodostaa kuntia, joilla on mahdollisuuksia tarjota kuntalaisille kohtuullisia palveluja kohtuuhinnoin. Muuta virkaa kunnilla ei taida olla. Joensuuhun liittyminen mahdollistaisi tämän tohmajärveläisille, vieläpä esimerkiksi Niiralan kehittämisen.

 4. Lainaan Joren lausetta:.. Värtsiläiset ovat
  aina värtsiläisiä, jos/kun niin haluamme..

  Olen asunut monen kunnan alueella, mutta kuten
  nimimerkkikin sen kertoo, sydämeni sykkii Värtsilälle.

 5. Vaikka juureni ovat Joensuussa se ei vaikuta Joensuuhun liittymiseen, vaikka niin voisi luulla. Niiralan liikenteeseen
  pitää panostaa ja neuvoteltava aina uudestaan ja uudestaan venäläisten kanssa.
  Enpä tosiaan ole asunut muualla kuin Tohmajärvellä ja ent.Värtsilässä. Mielenkiinnolla seuraan mitä tapahtuu.
  Kunhan vain terveyspalvelut saamme jostain kohtuuhintaan ja päättäjät saisivat päätökset aikaan pikapuoliin. Odottelen euro-
  päätöksiä. Emme pärjää yksin tai kaksin.
  Isompiin kokonaisuuksiin!!!!!!

  Pusan Mirja

 6. Mitäs hyvää edellinen liitos toi? Iso keskus ei voi ainakaan olla hyödyksi meille.

 7. Mielenkiintoinen kysymys tuo, mitä hyvää edellinen liitos toi. Onko siitä mitään opittavaa? Oliko se pakon sanelema vai vapaaehtoisen neuvottelun tulos? Pitivätkö lupaukset? Jos yhtään olen oikein tulkinnut, tuolla Tuupovaaran puolella ei olla kovinkaan pettyneitä kuntaliitokseen. Millä mielin ollaan Värtsilässä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *