Värtsilän paloasemalla

Ilmo Jormanainen.

Pelastuslaitoksen kampanja ”Päivä paloasemalla”  avasi lauantaina Värtsilänkin paloaseman ovet.  Tällä kertaa ei tarvinnut lähteä suorittamaan pelastustehtäviä vaan toiminta oli opastavaa  ja   tiedottavaa.  Ilmo Jormanainen,  päivän ohjelmasta vastaavana odotteli väkeä tehtävärasteille,  joilla opastettiin toimintaan hätätilanteen sattuessa.

Pelastuslaitos, poliisi, rajavartiosto ja tulli  muodostavat viranomaisyhteistyöverkon  meidän turvaksemme.

 

 

Paloautot kiinnostivat kovin Eppu Nenosta 2 v. Hän tässä kokeilee miltä tuntuu istua miehistön kuljetusautossa. Isä Mikko on turvaamassa tutustumista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Värtsilän paloasemalla on lähtövalmiudessa monipuolisesti varusteltu sammutusauto  PK541  ja pienempi miehistön kuljetusauto PK547.  Pelastuslaitoksen uudistuneen organisaation myötä autojen tunnuksista ovat jääneet pois ns. kuntatunnukset  ja käyttöön tullut  koko Pohjois-Karjalan pelastuslaitosta koskeva numerointi jossa  54  on Värtsilän paloaseman numero.

Tässä näkyy autojen nykyinen tunnusmerkintä.

Tämän loppumassa olevan vuoden aikana Värtsilän paloasemalta on lähdetty pelastustehtäviin kolmisenkymmentä kertaa.   Pahat  kolarit ovat olleet kuluneen vuoden vaikeimpia tehtäviä.

Tällä kalustolla saadaan tarvittaessa kolariautokin hajotetuksi kertoo Pekka Kunnas.

 

 

 

 

 

Värtsilän paloaseman toiminnassa on  mukana 15 henkilöä ja harjoituksiin , joita pidetään maanantai- iltaisin joka viikko, ovat tervetulleita asiasta innostuneet. Mukaan sopii.

Hätätilanteessa muista tämä. Kynnys yhteydenottoon ei saa olla liian korkea silloin kun apua tarvitaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *