Korjausta ootellaan

Vanhan Värtsilän rautatieasema silloin ennen. Rakennus on edelleen käytössä. Kuva Ky

Venäjän puolella suunnitellaan rautatieliikenteen rajanylityspaikan peruskorjausta Värtsilässä, uutisoi verkkolehti Stolitsa na Onego. Karjalan parlamentti yrittää saada työt valtion vuosien 2012-2020 rajarakentamisohjelmaan.

Tällaiset suunnitelmat liittyvät henkilöliikenteen kehittämiseen. Reitti ulottuisi Petroskoista Sortavalan kautta Suomen puolelle Joensuuhun, mikä lisäisi taloudellista aktiivisuutta ja matkailua. Onegan uutisesta kertoi Verkko-Karjalainen.

Toinen reitti suuntautuisi Kostamukseen ja edelleen Ouluun. Se vaatisi peruskorjauksia Kivijärvellä.

5 comments for “Korjausta ootellaan

  1. Henkilöliikenteen uudelleen käynnistymistä rautatiellä todella kannattaisi kokeilla. 90-luvun alussa tätä kokeiltiin, silloin se kaatui vähäiseen matkustajamäärään ja Lokakuun rautateiden hinnoitteluun.
    Nyt on tilanne toinen. Sortavala – Joensuu reitille riittää ostoksilla kävijöitä ja Niirala- Joensuu välille työssäkäyntiliikennettä. Raiteet ja paikat vain kuntoon sekä hinta kohdalleen.

  2. Kalervo – suaphan ootella.
    Asemarakennus taas hivelee silmääni- aika pitkälle Joensuun as.rakennuksen näköinen niinkuin Sortavalan kaupunki on hyvin Joensuun tyylinen, kun olisi vain kunnossa.
    Pusan Mirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *