Uusi luukki

Kylätalolla palvelee kesän kirppikseltä tuttu Tanja.

Olohuoneessa on mukava nautiskella kahvikupillinen ja ihailla jokimaisemaa.

Kylätalo on uusinut sisäpuolelta ilmettään, eikä ollenkaan hassumpaan suuntaan. Alakertaan on löydetty pöytiä, kaappeja ja hyllyjä. Olohuoneeksi nimetyssä huoneessa luo viihtyisyyttä nahkainen sohvakalusto ja telkkariakin on mahdollisuus katsella.

Huomisesta maanantaista alkaen kylätalolla tuoksuu kahvi, jota voi ostaa pullan ja mahdollisesti suolaisen makupalan kera. Pitäjäyhdistyksen sihteeri Eira Varonen kertoi, että myös jäätelökaukalo odottaa täyttymistä.

Varosen mukaan tupaantuliaisten ajankohtaa mietitään parhaillaan  ja suunnitelmissa on myös palaverin järjestäminen yhdistyksille. Kylätalolla on monia palveluja, joita yhdistykset voivat käyttää.

Toivottavasti olemme piakkoin tonkkamiljonäärejä.

Yläkerrasta löytyy kokoustila, jossa on jo pidetty erilaisia tilaisuuksia. Käyttömaksuun sisältyvät laajakaistayhteys ja videotykki. Pitäjäyhdistys on vahvistanut palveluille maksut, jotka löytyvät yhdistyksen nettisivuilta. Kahvia ja ruokaa saa tilauksesta.

Yläkerrassa on paloturvallinen arkistotila, jossa yhdistykset voivat maksusta säilyttää mappejaan lukkojen takana. Erikokoisia huoneita vuokrataan toimistotiloiksi. Samoin voi vuokrata työtilaa vaikka tunniksi ns. toimistohotellin periaatteella. Hintaan sisältyvässä tietokoneessa on laajakaistayhteys ja perusohjelmat. Mahdollisuus on myös tulostus-, kopiointi- ja laminointipalveluun.

Nettipisteessa on nopea laajakaista. Kylätalolle voi ottaa mukaan myös oman kannettavan tietokoneen, sillä sieltä löytyy langaton nettiyhteys eli wlan. Kylän yhteiseen käyttöön tarkoitetun nettipisteen palvelut ovat maksuttomia.

Olohuoneessa on lehtiä ja kirjoja, viime mainittuja voi lainata kotiinkin. Eräässä hyllyssä on jo alku kotiseutukokoelmalle, johon kerätään värtsiläisten ja täältä lähtöisin olevien kirjailijoitten tuotantoa pysyväksi näyttelyksi. Kokoelmaan toivotaan saatavan teoksia lahjoituksina kirjoittajilta itseltään. Myös lukevan yleisön apua kaivataan, jotta kirjamäärää saataisiin kartutettua. Sattuuko omassa kirjahyllyssä olemaan värtsiläisten teoksia lahjoitettavaksi asti? Antikvariaateissakin on syytä kierrellä silmät auki.

Kylätalosta pitää maksaa kunnalle huomattavaa vuokraa kuukausittain. Talouden kulmakiveksi on osoittautunut kirppari, jolla on käytössä kaksi huonetta. Se on avoinna samaan aikaan kuin kylätalo eli maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Tervetuloa, toivottelee pitäjäyhdistyksen sihteeri Eira Varonen.

Nettipiste on maksuton.

 

Kirpputorin nurkkaus.

11 comments for “Uusi luukki

 1. Hienoa !
  Menestyksekästä tulevaisuutta kylän olohuoneelle !

 2. Hyvältä näyttää.

  Onnea ja menestystä toivottaen!

 3. Hyvältä näyttää.

  Onnea ja menestystä toivottaen!

  (Äkkilähtö, sanoi Värtsilän ukko entivanhaan, kun s-posti lähti kesken nimen kirjoituksen)

 4. Hidasälyinen, sanoi Värtsilän ukko entivanhaan, kun netti jauhoi 5 minuuttia toista viestiä lähtemään.

 5. Hienoa! Talven tullen sisätiloilla on varmaan käyttöä.

 6. Tosi hienon näköinen paikka,tuo kylätalo!toivottavasti kyläläiset ja muut ohikulkijat löytävät paikan.

 7. Ilman Eira Varosta ei olisi tätä ihmettä nähty! Kiitos Eiralla ja Matille!

 8. Olipa mukava aloittaa kylätalon kahviotoiminta tänä aamuna. Asiakkaita oli paikalla heti klo 9. Uunituoreet korvapuustit ja kahvi maistuivat!

  Tarjolla nyt myös jäätelöä, karkkia ja limsaa! Tervetuloa!

  t: Eira ja Tanja

 9. Hei! Vanhoja, jo aiemmin julkaistuja kylätaloa koskevia artikkeleita, aasin siltana käyttäen, tiedotan Värtsin lukijoille, että kylätalomme on suljettuna pe 28.10.2011

 10. Hyvä Eira. Kylämme ja PITÄJÄMME kaikki tekevä. Mutta ja mutta hyvät toverit ystävät ja varsinkin jäsenet. EIKUN joukolla Eiran avuksi talkoo töihin kylätalon ja koko kylän yhteiseksi hyväksi. Nykyisin meillä ei ole omaa kuntaa, joka toisi polttopuutkin valmiiksi kuivattuina uuniin.
  Vaan nyt jos koskaan on meidän tultava omillaan toimeen ja siihen on mahdollisuuss ja vain mahdollisuus, joka onjäljellä. Siis tehkäämme voitavamme oman kylän omatoimiseksi kehittämiseksi.

  Olisi mukava kuulla ihan oikeita kehittämis ideoita ja varsinkin niiden toimeenpanijoita, joista yleensä on puutetta.

 11. Niin ja lisäys edelliseen, kun tuo muisti pätkii.
  Käyttäkää Kylätalon palveluja, jos ei muuten niin pelkästään kämällä siellä usein. Sehän jos mikä on sosiaalista kanssa käymistä jos mikä. Eikä lisää ihmisten erakoitumista, vaan päin vastoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *