Hyvä järjestely

Joskus valtakunnankin tasolla välähtää. Ns. ensivastetoimintaa on sisäministeriössä järjestelty uudelleen siten, että siihen voivat osallistua tarvittaessa myös rajavartiosto ja tulli. Tämä on järkevää resurssien yhteiskäyttöä, joka lisää turvallisuutta harvaan asutuilla alueilla. Esimerkiksi onnettomuuspaikoille saadaan tällä tavoin monesti apua entistä nopeammin, mikä saattaa säästää ihmishenkiä.

Monet valtion palvelut loittonevat näiltä seuduilta entistä kauemmaksi. Näin on käynyt esimerkiksi poliisin osalta. Kyläpoliisin ajoista on pitkä harppaus näihin päiviin. Apu saattaa joskus olla tuntikausien päässä.

Värtsilä on sikäli onnellisessa asemassa, että täällä toimivat niin rajavartiosto kuin tulli. Niitten läsnäololle osaamme antaa erityistä arvoa. Vielä onnellisempaa paikkakunnan kannalta olisi, jos niitten henkilökunnasta useampi asuisi täällä. Se toisi lisää potkua kylälle, joka on alkanut tapella tutkainta vastaan. Maaseudun autioitumiselle ja palvelujen hiipumiselle ei hevin anneta täällä periksi.

1 comment for “Hyvä järjestely

  1. On vielä mukavaakin, kun rajavartioston auto tulee vastaan ne ovat kuuluneet joukkoomme jo kauan.
    Jospa ne ihmiset rupeaisivat ymmärtämään maaseudun päälle ja rakastamaan rauhaa hulinan sijaan. Toivon että vielä jonkinlainen muutos tapahtuu ihmisten mielissä.
    Terv. Pusan Mirja tiältä mualta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *