Kesän riemuja

Kalervo hallitsee koukkupyynnin. Kuvat EJ

Vesille on pieni pakko päästä, kun aurinko porottaa. Jos samalla kalastelee, siinä tulee ikään kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Saaliilla ei ole aina niin suurta väliä, tärkeintä on hiiviskellä aamun raikkaudessa rantaan ja soudella hissukseen pyydöille. Yöt ovat vielä viileähköjä, joten auringon noustessa voi nähdä usvan nousevan lammen pinnasta.

Joskus tärppää.

Kalastajien ohella myös rajamiehet liikkuvat varhain, kopsuttelevat ponttoonisiltaa pitkin. Ala-Ryösiöstä puolet on Venäjän puolella. Aamuvirkku on myös joutsenpari, joka pesii jossain joenmutkassa kauempana suolla.

Pyyntikausi on vielä sen verran alussa, ettei vonkaleilla pysty kehuskelemaan. Eräänä aamuna oli tosin harvinaisempi iskukoukkukala, 700-grammainen ahven. Olisikohan tuolla voittanut pitäjän kalakisan? Kuvan ottaminen todisteeksi tuli mieleen vasta sitten, kun ahven oli nuotiolla paistettu ja syöty.

 

1 comment for “Kesän riemuja

  1. voi että kun mie oon aina tykännä ahvenesta.
    Onnea teille kalastajille, kun vielä voitte nousta veneeseen.
    Terv. mike

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *