Niiralaan vilkasta

Niiralassa on odotettavissa vilkas viikonloppu. Itähuolinnalla on perinteinen kesänavaustapahtuma lauantaina kello 9-13. Lisäksi rajan yli odotetaan turistiryntäystä, sillä Venäjällä on pitkä viikonloppu ylimääräisten vapaapäivien ansiosta.

Suomeen saapuvan liikenteen odotetaan vilkastuvan jo tänä iltana. Venäläisillä ovat sekä perjantai että maanantai vapaapäiviä. Raja-asemalla on varauduttu avaamaan tarvittaessa neljä pikakaistaa henkilöliikenteessä.

Rajavartioasema esittelee lauantaina alaansa kuuluvia asioita kesänavauksessa Itähuolinnalla. Siellä on myös sydänyhdistyksellä maksuttomat verensokerin ja verenpaineen mittaukset. Kolesterolia voi mittauttaa viidellä eurolla. Värtsilän partiolaiset maalaavat lapsille kesää kasvoihin. Kesän ensimmäiset mansikat ovat luvassa kiteeläiseltä puutarhalta. Niinikään on tarjolla kesäkukkia, karjalanpiirakoita ja muita leivonnaisia, paistettuja muikkuja ja lahjatavaroita.

Itähuolinta tarjoaa pannukahvit ja lettuja kävijöille. Järjestelyissä ovat mukana myös pitäjäyhdistys ja Keti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *