Nuorilta ikinuorille

Harvoin tulee niin ilahduttavaa uutista kuin eilen Värtsissä: nuorisoseura opettaa seniorikansalaisia tietokoneen käyttöön. Nuorilta siirtyy tietoa ikinuorille.

Tällaisen opetuksen soisi vakiintuvan ja jatkuvan. Nuoret hallitsevat näitä vempaimia, joita tulee jatkuvasti uudenlaisia. Tekniikka edistyy sellaista vauhtia, ettei meikäläisen kaltainen fossiili millään pysy perässä ilman nuoren polven antamaa apua.

Vastavuoroisuutta tarvittaisiin ehkä silloin, kun aletaan tuottaa tietokoneen avulla sisältöä. Vanhemmilla ihmisillä saattaa se puoli olla paremmin hanskassa. Kun nuorten suosimia sivustoja katselee netissä, toivoo pian, että kouluissa olisi myös mediaopetusta ja -kasvatusta.

Share

3 comments for “Nuorilta ikinuorille

  1. Milloin ja missä tätä opetusta voi saada?

  2. Eiköhän sieltä nuoriseurasta jotain tietoa tule. Aloitus piti oleman viime tiistaina entisellä kunnantalolla. Ks. juttua ”Tietokonekerho jatkuu” Ajankohtaista -palstalta.

  3. Irenelle ja muillekin kiinnostuneille, tietokonekerho on joka tiistai klo 16.30 Värtsilän entisellä kunnanvirastolla, noin klo 19.00 asti. Kevätjakso pidetään 19.4. saakka. Kerhomaksu on 3 euroa osallistumiskerta, eli kausimaksua ei ole. Mukaan voi tulla milloin tahansa! Laitan kerho-ohjelmaa lähipäivinä kyläsivulle ja tiedoksi tänne Värtsiin.
    Kompuutterikerho-terveisin, Marjaana Aarnio & Hemppa Turunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *