Metro kutsuu

Metroon vievän alamäen voi laskeutua askeltamalla, jos tunneliin osuminen tuntuu epävarmalta.

Hiihtokausi käynnistyy vähitellen Värtsilässäkin. Urheilutalolta lähtevää valaistua latua on tampattu kelkalla, ja onpa joku jo suksillakin siellä sivakoinut. Tungosta ei vielä ollut, kuten Helsingin laduilla, joille Hesarin mukaan päästiin tänä syksynä epätavallisen aikaisin.

Paikkakuntalaiset ovat ristineet tien alitustunnelin osuvasti Värtsilän metroksi. Valaistu latu on vain puolitoista kilometriä pitkä, mutta hyvä on sekin, ei köyhällä kunnalla ole pitempään varaa.

Meijjän emäntä kiersi viime talvena ladun toistakymmentä kertaa yhteen löysiin eikä meinannut osata enää kotosalle, niin oli pyörryksiin mennyt. Neuvoin, että vaihtaisi välillä suuntaa.

Pitempiäkin latusia saatetaan saada talveksi, kunhan lunta tulee lisää. Viime talvena niitä piti kuulemma auki eräs yksityishenkilö harrastuksenaan. Se on kiitoksen ansaitseva juttu. Täällä on oltava omatoimisia, vaikka maksamme veroja viimeisen päälle.

4 comments for “Metro kutsuu

  1. Jutusta tuli mieleeni käsite ”metroseksuaali” ja piti ihan netistä tarkistaa että mitä se on suomeksi, jos sellaisen sattuisi vaikka Värtsilän laduilla näkemään. Samalla selvisi että metroseksuaalin vastakohta on retroseksuaali jonka kohtaamista pidän todennäköisempänä. Metro on hauska nimitys tuolle alikulkutunnelille, en ollut aiemmin kuullutkaan.

  2. Tellu,

    pittääpä panna hajuvettä kainaloon seuraavan kerran latuselle lähtiessä.

  3. Suurkiitos tosiaan näin jälkikäteen latumestarille!!
    Kyllä oli iso ilo sivakoida Selänteen ikimetsissä viime talvena.

  4. Värtsilän valaistu latu näyttääkin olevan riisuttu versio, valoja ei ole.

    Seuraavaksi sammuvat katuvalot?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *