Jalkapallotietoa

84-vuotta jaliksen MM-kisoja
Seuratuin urheilulaji

Jalkapallon MM-kisatieto, Like 2014

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA perustettiin jo vuonna 1904 mutta ensimmäiset mm-kisat pelattiin FIFA:n ranskalaisen puheenjohtajan Jules Rimenin aloitteesta vasta vuona 1930.
Kirja esittelee jaliksen MM-kisat koko niiden 84-vuotisen historian ajalta. Listalta löytyvät kisojen järjestäjät, mestarit, mitalistit, yllättäjät ja parhaat jutut kisojen tiimoilta.
Ensimmäiset kisat pidettiin Urugyaussa. Osallistujamaat eivät joutuneet karsimaan, vaan FIFa kutsui kisoihin kaikki mukana olleet maat. Italian kisoihin ei hallitseva maailmanmestari Uruguay osallistunut protestiksi siitä, että eurooppalaiset maat eivät osallistuneet heidän kotikisoihinsa.

Jalkapallo on maailman seuratuin urheilulaji ja sen suosio Suomessakin on noussut koviin lukemiin. Vaikka suomalainen jalkapallo ei ole päässyt huipulle, on maastamme lähtenyt yksittäisiä kykyjä maailman jalkapallokentille.
Kirjaan sisältyy myös 300 kysymystä jaoteltuna eri mm-kisojen mukaan, joten lukija voi kokeilla tietouttaan. Myös yleisiä kysymyksiä mm-kisojen historiasta on mukana.
Kirja on todellinen jalkapallofanin toivepokkari, joka sopii lueskeltavaksi ennen kisoja tai kisojen aikana. Nykyisin netissä tapahtuva suosikkien valikoiminen tosin auttaa kisojen
seuraajaa huomattavasti. Itse olen aina alkuottelujen aikana tutustunut pelaajapersooniin ja niinpä suosikit ovat valikoituneet sitä kautta, jo ennen kuumia loppuotteluja.

Pistänpä pari kysymystä kirjan valikoimista:
– Missä maissa MM-kisat on pidetty kahdesti?
– Mitkä kaksi yhtyettä ovat tehneet biisin Jari Litmasesta?
– Mitkä olivat ensimmäiset MM-kisat televisiossa?

1 comment for “Jalkapallotietoa

 1. Toitpa ajankohtaisen opuksen esiin.Olen innokas jalkapallomies
  ja se rupeaa näkymään silmäpussieni koosta ja tummuudesta.
  Olipahan huikea näytös Saksan ja Ghanan välinen peli Juhannuspäivän iltana,kisojen paras peli.
  Tätä kirjaa en ollut bongannut ennen esittelyäsi,kiitos.

  Vastakset hatusta temattuna:

  1.Urugyay,Brasilia,Italia ja Espanja
  2.”Sliipparit” ja Yö
  3.Vuoden 1958 kisat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *