Ilo ja valo

Kuva: Lissu Kaivolehto

Kuva: Lissu Kaivolehto

Ilo on annettu jaettavaksi, valo vietäväksi eteenpäin.
Maaria Leinonen

1 comment for “Ilo ja valo

 1. Lissu Kaivolehdon kirjoitus on jäänyt vaille kommentteja. Maaria Leinosen mietelause inspiroi minua näin myöhäjunassa tai oikeastaan iltamyöhässä autossa, kun pysähdyin Leminrinteen hautausmaalle. En nähnyt yhtään sorsanpoikasta. Ovat menneet etelänmaille, ellei joku niistä makaa kesken jääneen lennon jälkeen jossain matkan varrella.

  Hautausmaalla oli paljon kynttilöitä palamassa. Niiden sytyttäjät olivat käyneet kunnioittamassa omaisten ja ystävien muistoa. Varmaan mieliin oli palannut myös surua.

  Jäin klo 18 sieltä poistuessani kaipaamaan kolmea valoa keskusristin ympärillä. Kun palasin kaksi ja puoli tuntia myöhemmin kokouksesta, oli valonheittimet kynttilämeren ja ristin ympärillä palamassa.

  Tulin iloiseksi – hautausmaan aidalla – portin ulkopuolella – tiellä – matkalla. Suuri rautainen risti ei ollut krusifiksi. Kristus on noussut kuolleista!!! – Kolme huutomerkki, niinkuin kaiken takana ja edessä on Pyhä Kolmiyhteinen Jumala: Isä, Poika ja Pyhä Henki.

  Ajattelin sitä naista, joka lähti kuuluttamaan: Hän on noussut kuolleista.

  Kävin myös kirkolla. Siellä valaisimet loistivat seinille. Ylösnousemuksen sanomalle on pystytetty rakennus, ja Värtsilän Pitäjäyhdistys on juuri korjannut ulkoportaat, että kansa voisi turvallisesti astua sisälle kuulemaan sovituksen sanomaa ja palata arkeen, jonne Herra on edellä astunut. – Tämä viesti on ripustettu myös kellotapulin kahdelle seinälle. Krusifiksi sisälle mennessä ja tyhjä risti arjen jumalanpalvelukseen palatessa.

  ”Ilo on annettu jaettavaksi, valo vietäväksi eteenpäin”. Niin(kin) voi syntyä ”maailman hauskimpia ihmisiä”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *