Auta!

auta1

SPR:n tiedotus.

Suomen Punainen Risti päätti jo sunnuntaina 10.11. lähettää Filippiineille 250 000 eurolla apua katastrofirahastosta. Avun tarve on valtava, ja kaikki lahjoitukset tulevat tarpeeseen. Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijä Johanna Lassy-Mäntyvaara Cebun saarelta kertoo, että vahingot ovat mittavia myös saarella, joka ei ole myrskyn pahiten tuhoama alue.

– ”Liikenneyhteydet ovat osittain täysin poikki. Ihmiset ovat peloissaan ja epätoivoisia. Ihmiset tarvitsevat vettä, lääkkeitä, generaattoreita ja suojaa, sillä lähes kaikki rakennukset ovat tuhoutuneita”, Lassy-Mäntyvaara sanoo.

Keräykseen voi lahjoittaa:

 • Tilille: Nordea FI06 2219 1800 0680 00
 • Soittamalla numeroon 0600 122 20 (20,28 € + ppm)
 • Lähettämällä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 € / tekstiviesti)
 • Netissä osoitteessa www.punainenristi.fi/lahjoita/filippiinien-taifuuni
 • Perustamalla nettilippaan www.lahjoituslipas.fi/punainenristi

Lahjoituslipas on avattu myös Värtsin sivuille!

Oheita lahjoituslippaan  käyttöön Verkkolehti Värtsin kautta!

Kun klikkaat Värtsin nimissä perustetun lahjoituslippaan linkkiä vaikka tästä, avautuu allaoleva sivu, jonka tekstiosassa Verkkovärtsi toivoo lahjoitustasi lahjoitustasi Punaisen ristin katastrofirahastoon. Auta nyt!

Sivulla kerrotaan Värtsin lippaaseen kertynyt summa sekä lahjoittajien lukumäärä.

auta2

Oikeassa reunassa on lippaan kuva, johon kirjoitetaan lahjoitettava summa. Nimeä ja sähköpostia kysytään myös, mutta ne eivät ole pakollisia. Kun klikkaat “siirry maksamaan” avautuu verkkopankki valikko, josta voit valita oman verkkopankkisi.

Älä ihmettele jos maksun saaja ei olekaan Punainen Risti vaan aivan joku muu. Se on ainakin verkkopankin kautta maksettaessa Paytrail Oyj (ent. nimeltään Suomen verkkomaksut). Se on hyväksytty maksun välittäjä.

Maksun jälkeen avautuu jälleen SPR:n sivu, jossa kiitetään lahjoituksesta.

auta3

Kerätään yhdessä avustusvaroja, Verkkolehti Värtsin kautta Filippiinien taifuunin uhreille!

Kuvat: SPR tiedotus

6 comments for “Auta!

 1. Kansan käsi on karttuisa, mutta se on taas koetuksella. Nenäpäivä oli mahtava suoritus. Kohta alkaa hyvä joulumieli-keräys. Värtsilän kirkon keräyskin pitäisi muistaa. Tämä Filippiinien tuho on käsittämättömän laaja.

  Olin suorittamassa lipaskeräystä kaupan pihassa. Pieni koulupoika meni ohitseni kauppaan. Hänellä oli tyhjä olutpullo mukanaan. Hän vei pullon kauppaan ja toi saamansa rahat lippaaseen. Oli vielä pahoillaan kun ei ollut löytänyt useampaa pulloa tai tölkkiä. Ihan piti silmät märkänä jatkaa keräystä. Poika teki suuren lahjoituksen.

 2. Tässä yltäkylläisyyden olotilassa, eniten harmittaa oma tuhlaus, varsinkin, jos ruokaa on ostanut liikaa ja joutuu roskiin. Silloin tulee aina mieleen ne, jotka näkevät nälkää ja ovat jopa kuoleman partalla.
  Silloin on pakko herkistyä ja esim. joulukorttien sijasta kaikille mahdollisille tutuille, laitamme mieluimmin näihin keräyksiin, jotka tuntuvat varmoilta ”sijoituksilta” bisneksiin,”sano suur yritysjohtaja”.

 3. Tässä netin ”Lahjoituslipas” – systeemissä on mielenkiintoinen ominaisuus. Nimittäin kuka tahansa voi perustaa ”oman lippaan”.

  Esimerkiksi, jos Sinulla on merkkipäivä lähiaikoina, voisit perustaa tämän lippaan ja kehoittaa juhlavieraitasi osoittamaan onnittelueurot lippaan kautta katastrofirahastoon.

  Yhtään killinkiä ei kyllä tästä tulisi Sinulle, mutta lippaan perustajana näkisit ketkä ovat Sinua onnitelleet.

  Tämä keräyslupa on voimassa 31.12.2013 saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *