Positiivinen mies

Kokki-Jussi juttelee
Jokainen päivä on aarre

Juhani Töytäri: Saavutusten seikkailu 2, Positiivarit

saavustustenseikkailuJuhani Töytäri kertoilee, että hänellä oli kädessä viisisataa markkaa, siis vajaa kaksikymmentä euroa ja niillä piti tehdä jotain tärkeää. Hänpä perusti Positiivarit, josta on tullut netin välityksellä monelle suomalaiselle positiivinen aamupala sähköpostiin ja vielä enemmänkin, kokonainen elämänasenne.

Töytäri juttelee Lokki Joonatanista, joka ei halunnut olla tavallinen lokki, joka elää kalanpäillä, vaan kehitti elämästään seikkailun lentämisen salaisuuksien avulla. Toki erilainen lokki karkotettiin lokkien yhteisöstä, koska suurin osa halusi elää perkuujätteillä ja pitää sitä elämäntehtävänään.

Siis mitä? Töytäri valaisee lukuisin esimerkein sitä, että jokaisesta päivästä on tehtävä seikkailu ja iloinen asia. Kun kaupan myyjätyttö oli kyllästynyt tehtäväänsä, joku ehdotti, että ota mukaan kalenteri ja kun maksukorteista näet, että on jonkun nimipäivä, niin vedät tiskin alta onnittelukortin ja annat sen yllättyneen asiakkaan käteen. Tämä voi tuumia: – Onkos nyt minun nimipäivä. Edes aviomies ei muistanut.

Joku kaupan myyjä halusi auttaa asiakasta tavaroiden pakkauksessa ja sai sen vuoksi kutsun johtajan puheille. Hän odotti tietysti nuhteita, mutta sielläpä olikin hänelle kukkakimppu ja kahvitarjoilu. Sana oli kiirinyt positiivisesta myyjästä. Mitään ei haitannut, että hänen asiakasjononsa liikkui yleensä kaikista hitaimmin.

Pakko on uskoa miestä, joka valottaa positiivisuuden viestiä monelta näkökannalta. Lienee totta, että suomalainen yleensä mässäilee murheilla. Joskus olisi Töytäriä lainaten hyvä pistää päivän tähtihetket muistikirjaan ja viljellä positiivisia asioita lähipiirissään. Se kantaa hedelmää.

Jouko Varonen

4 comments for “Positiivinen mies

 1. Olen tainnut jo muutaman kerran mainita
  että olen ollut työpaikkakoulutuksessa, jossa
  pääluennoitsijana oli Juhani Töytäri.

  Jäin koukkuun. Jo kolmetoista vuotta olen kirjannut
  päivän tähtihetkiä. Yllätyksekseni olen huomannut,
  että harmaimpana päivänäkin sellaisia löytyy.

  Tällä hetkelläkin on päiväkirja avoinna.Yksi
  tähtihetkistä on isänpäivän ”äijämessu” Pielisensuun kirkossa.
  Kirkkoherra Tapani Nuutinen sekä muut järjestelyistä vastaavat
  olivat paneutuneet huolella suunnitteluun. Olihan
  siellä pieni yllätyskin: Lähinaapurimme luki selkeällä äänellä
  päivän tekstit.

 2. En haluaisi olla pikkusielu mutta näköjään olen.Ajattelen positiivisesti että tuo rakas markkamme oli hiukan vahvempi valuutta kun juttu antaa ymmärtää.Viisisataa viimeisintä markkaa on yli kahdeksankymmentä euroa

 3. Oli se tänään taas yksi tähtihetkistä kun lapset ja osa lapsenlapsista
  tulivat käymään.

 4. Jore on oikeassa. Yksi piä kesät talvet. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *