Kesää kohti

 

Tervehdys täältä pohjoisen suunnasta. Kesää kohti ollaan menossa, vaikka tänään olikin aika vinkka pohjoistuuli.

Seisahdin tuossa 22.4.2012  Sääpäripään kohdalla Savikolla,Tohmajärvelle mennessä. Oli tosi hyvä tuuri, sain kuvattua hanhia sekä kurjen suhtkot onnistuneesti. Nämä kuvat on poimittu isoista kuvista.Täällä meillä päin ei paljon ole hanhille ruokamaita näin keväällä. Vain muutamat hanhet laskeutuvat huilaamaan. Kurkia sen sijaan on soilla huutelemassa useammin, vaan johtuneeko se siitä, että kurjet ovat kuuluvampiäänisiä.  Kuvia tahtoo saada vain lentävistä muuttoauroista syksyin ja keväin. Hyvinä muuttopäivinä niitä näkyykin kymmeniä ja kymmeniä.

Meillä täällä on hiukan pieniä katasroohveja.  Kellariin nousi vesi ja tie syöpyi poikki.  Saunamatka venyi 20 kilometriin, normaalisti on 3 km edestakaisin.

Uskotaan kesän voittavan.

Luutalahti 1.5.2012.

Kevätterveisin  Kalle M. Väänänen

 

 

10 comments for “Kesää kohti

  1. Pääskyset, 3kpl, tulivat tänään Pirtajärvelle.

  2. Kyllä oli paljon hanhia, kyyhkyjä, joutsenia ja kurkia Selkäkylän pelloillakin. Mukavaa oli koettaa kuvataniitä ohi kulkiessa. Nyt on tinteillä ym pikkulinnuilla kiire laittaa pesiä kuntoon. Kesä siitä tulloo, terveisiä sinne Luutalahteen, toivotaan saunatien kuivumista. Jänisjokikin virtailee maksimikorkeuksissaan.

  3. Lehtokurppa liihotteli illalla pihamme yli. Joutsenpariskunta uiskentelee edellisvuosien malliin ylväänä pitkin järven ison puolen rantoja.

  4. Ja minä poika poloinen oottelen vain kuikan huutoa. Sitten on kesä! Ierikka

  5. Kyllä se nyt Ierikka Kaustalla on kesä kuikka on tään huudellut!

  6. Joo, näin niitä uimassa, mutta en kuullut niiden huutoa! Kiitos ilmoituksestasi! Olavi. Hyvää kesää! toivottaa Ierikka

  7. Käki kukkui 6.5 myös täällä Jänisjoen yläjuoksulla Tuupovaarassa, ja entiset ystävämme 3 kurkea pyörii pihapelloilla. Ja naapuri oli nähnyt maakotkan useampana päivänä.Joutsenet ja muut muuttolinnut ovat jo kotvan huudelleet jokisuulla.

  8. Mistä ne kuikat tietävät, että nyt on kiitorata auki? Käyvätköhän joka päivä tähystyslennolla? Toissapäivänä aukesi rata, ja eilen ne sitten tulivat, kuikat.

  9. Tuossa se kuikka avovedessä tuumailee, huutaisko tuolle rannalla kuikuilevalle ukolle vai pitäiskö nokkansa kiinni. Kyllä se vielä vastaa huutooni. Kunhan vähän kiusottelee. Ierikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *